kl: 18:30

7/5 WITCH / DEBASER STRAND

Debaser StrandDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Den 7:e maj kommer klassiska stonerbandet WITCH till Debaser för en unik spelning - den enda klubbspelningen bandet gör i Europa under denna turné.


WITCH bildades 2005 när Dinosaur Jrs frontman J Mascis och hans barndomsvän Dave Sweetapple ville starta ett band influerat av klassisk sjuttiotalsmetal. Tillsammans med Kyle Thomas (sångare och gitarrist i psychbandet King Tuff) och Asa Irons (Feathers) bildades WITCH. Det självbetitlade debutalbumet släpptes året efter och räknas numera som en klassiker inom genren. På skivan blandas sjuttiotalsrock med modern psych och metal till en blytung och hypnotiserande häxbrygd. Uppföljaren "Paralyzed" adderar en punkig intensitet till musiken, ett spår av J Mascis och Dave Sweetapples bakgrund i den amerikanska punken. En bakgrund som också finns hos bandets nya gitarrist - Graham Clise från det klassiska hardcorebandet Annihilation Time. Räkna med en konsert utöver det vanliga när WITCH kommer till Debaser Strand för sin enda klubbspelning under den nya turnén.


Räkna med en konsert utöver det vanliga när WITCH kommer till Debaser Strand för den enda Europaspelning bandet gör utöver Desert Fest i London och Berlin.


Debaser är en rockklubb som bland annat finns vid Slussen och Medborgarplatsen i Stockholm och den finns även i Malmö. Den har fått sitt namn efter Pixies-låten med samma namn. På Debaser har flera stora inhemska och internationella artister spelat, däribland Bob Dylan, The Zombies, Ebba Grön, The Strokes, The Soundtrack of Our Lives, Bob hund, Arcade Fire, Dizzee Rascal, Pete Doherty, Marit Bergman, Bright Eyes och Ryan Adams.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-05-07 18:30


Plats/Lokal:

Adress:

Stockholm, Hornstulls Strand 4


Fler tillfällen:

Ge oss och andra en recension om du va där!


Hitta oss på Facebook