Menu

12/5 BUILT TO SPILL / STRAND

Stockholm

Debaser Strand
söndag, 12 maj 2019 kl:18:30

Ta chansen att se när ett av 90-talets allra bästa indierockband!


När den amerikanska alternativrockens 90-tal ska sammanfattas har Built To Spill en given roll. Inte nödvändigtvis för att de alltid skramlade så annorlunda från andra band, utan snarare för att de gjorde det bättre och mer angeläget än de flesta. Och trots att Built To Spill har fortsatt släppa relevant musik så har det nu blivit tid att hylla deras kultförklarade skiva Keep It Like A Secret från 1999. Så ta chansen att se när ett av 90-talets allra bästa indierockband spelar en av sina allra bästa skivor på Debaser Strand i Stockholm.


Med medryckande popmelodier och okonventionella, fragmentariska kompositioner så byggde den egensinne bandledaren Dough Martsch upp en hängiven fanskara – alltid förankrat i den underjord som en gång formade bandet. Och precis som kollegan J Mascis i Dinousar Jr så blev Martsch något av en osannolik gitarrhjälte. Av olika anledningar slapp dock Built To Spill bära oket av att tituleras rockens nästa stora hopp. Kanske är det just därför som bandet har kunnat fortsätta släppa relevant musik tillsammans, nu senast med fina Untethered Moon från 2015.


Men trots att Built To Spill har fortsatt skapa bra musik så har det nu blivit dags att blicka bakåt och hylla deras kultförklarade skiva Keep It Like A Secret från 1999. Ett album som både fans och kritiker gärna använder de mest översvallande av uttryck för att beskriva. Exempelvis så tilldelades skivan det ovanligt höga betyget 9.3 av den inflytelserika musiksidan Pitchfork. Så ta chansen att se när ett av 90-talets allra bästa indierockband spelar en av sina allra bästa skivor på Debaser Strand.


Debaser är en rockklubb som bland annat finns vid Slussen och Medborgarplatsen i Stockholm och den finns även i Malmö. Den har fått sitt namn efter Pixies-låten med samma namn. På Debaser har flera stora inhemska och internationella artister spelat, däribland Bob Dylan, The Zombies, Ebba Grön, The Strokes, The Soundtrack of Our Lives, Bob hund, Arcade Fire, Dizzee Rascal, Pete Doherty, Marit Bergman, Bright Eyes och Ryan Adams.

Datum / Tid

söndag, 12 maj 2019 kl: 18:30

Plats

Stockholm, Debaser Strand

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

250

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad