5/8 WHITNEY / DEBASER STRAND

Debaser StrandDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

För tre år sedan kom Whitney som från ingenstans och bländade musikvärlden med sin soulinfluerade countryrock.


Efter en serie singlar tidigt 2016 blev de genast namnet på allas läppar, och när debutalbumet Light Upon the Lake landade i juni samma år blev det ännu mer tydligt att det här inte var en engångshajp. Bandet – byggt runt låtskrivarduon Julien Ehrlich och Max Kakacek – skapar rak och ärlig musik, som skär rätt in i hjärtat med låtar om krossade hjärtan och förluster. Albumet blev ett av det årets allra bästa, och en oförglömlig spelning på Way Out West följde.


Efter en tids tystnad har bandet på sistone börjat portionera ut spelningar och hinta om album nummer två. Nu kan vi meddela att Whitney kommer till Sverige i början av augusti för två spelningar – 5 augusti på Debaser Strand i Stockholm och 6 augusti på Pustervik i Göteborg. Biljetterna är släppta via luger.se


I juni 2016 släppte Whitney sitt debutalbum Light Upon the Lake vilket etablerade dem som ett av det årets stora genombrott – ett magiskt släpp där Townes Van Zandt möter The Band och Pavement på samma gång. Den senaste tiden har Whitney befunnit sig i studion och preppat album nummer två, vars första smakprov förväntas landa inom kort. Som bandet själva konstaterade i en intervju nyligen: ”if people liked Light Upon The Lake, they are really going to fuck with this”.


Debaser är en rockklubb som bland annat finns vid Slussen och Medborgarplatsen i Stockholm och den finns även i Malmö. Den har fått sitt namn efter Pixies-låten med samma namn. På Debaser har flera stora inhemska och internationella artister spelat, däribland Bob Dylan, The Zombies, Ebba Grön, The Strokes, The Soundtrack of Our Lives, Bob hund, Arcade Fire, Dizzee Rascal, Pete Doherty, Marit Bergman, Bright Eyes och Ryan Adams.11

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-08-05 18:30


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: