Menu

Hyukoh

Stockholm

Debaser Strand
tisdag, 21 april 2020 kl:19:30

HYUKOH till Sverige i vår!

Den sydkoreanska musikscenens alldeles egna indiestjärnor. HYUKOH har charm, melodisinne, påverkan från såväl The Beatles som Whitest Boy Alive och ett gediget liverykte som gör att de numera drar stor publik även på andra håll i världen. Bland annat har de spelat på Coachella och sålt ut The Electric Brixton i London. I hemlandet ses kvartetten, vars texter ofta porträtterar ungdomen ur olika infallsvinklar, som något av språkrör för det som kallas ”the Give Up Generation”, det vill säga den millenniegeneration som tampas med ett kostsamt utbildningssystem och en arbetsmarknad kännetecknad av stenhård konkurrens.

Den 21 april följer HYUKOH upp sin Way Out West-spelning från i somras, på Debaser i Stockholm.

Sångaren, låtskrivaren och stilikonen Oh Hyuk växte upp i Kina med sina universitetsprofessorer till föräldrar. Han talar mandarin, koreanska och engelska flytande. När Vogue porträtterade frontfiguren för ett par år sedan skrev de inte utan orsak att han ”is changing the sound and style of Seoul”. Samtliga fyra medlemmar är födda 1993 och bandet äger en förmåga att använda ålder i sina titlar. Senaste albumet heter 23, efter hur gamla de var vid tidpunkten. Diskografin rymmer även EP-släpp vid namn 20, 22 och 24, och ni kan nog gissa varför.


bDörrar:/b 18:30

bShowstart:/b 19:30

bÅldersgräns:/b 18 år

bHandikappsplatser:/b Inga specifika rullstolsplatser finns. Kontakta Debaser Strand.

bArrangör:/b a href=”http://luger.se/ target=_new Luger/a

Debaser är en rockklubb som bland annat finns vid Slussen och Medborgarplatsen i Stockholm och den finns även i Malmö. Den har fått sitt namn efter Pixies-låten med samma namn. På Debaser har flera stora inhemska och internationella artister spelat, däribland Bob Dylan, The Zombies, Ebba Grön, The Strokes, The Soundtrack of Our Lives, Bob hund, Arcade Fire, Dizzee Rascal, Pete Doherty, Marit Bergman, Bright Eyes och Ryan Adams.

Datum / Tid

tisdag, 21 april 2020 kl: 19:30

Plats

Stockholm, Debaser Strand

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad