Menu

17/7 ROSE TATTOO / DEBASER STRAND

Stockholm

Debaser Strand
söndag, 17 juli 2022 kl:18:30

All i need is a rock n roll band and somewhere new to play” är en rad från ”Rock n Roll Outlaw, den första låten på australiensiska Rose Tattoos debutalbum. Idag, mer än 40 år senare, har varken sångerna, det legendariska albumet eller spelglädjen och nyfikenheten på nya scener förminskats. För de lojala europeiska fansen väntar en större turné som naturligtvis gör nedslag i Sverige.
1976 lade hårdrocksikonerna grunden för en karriär som verkligen förtjänar attributet "legendarisk". Det längsta tjänstgörande, fortfarande aktiva hårdrocksbandet har stått upp som fågeln Fenix ur rock n roll-askan trots lite ledig tid och förändringar i sin line up, bara för att slå ännu hårdare nu. Det "extrema bandet för extrema människor", som frontman Gary "Angry" Anderson uttrycker det, är det energiska soundtracket från flertalet generationer, det musikaliska uttrycket för en distinkt livsstil och sist men inte minst viktig inspiration för många band som till exempel Guns N Roses. Den speciella mixen som karaktäriserar Rose Tattoo musikaliskt tilltalar ett brett spektrum av publik som älskar energin och råheten och grytan av rock n roll, blues, punk och heavy metal. Även om raseriet från det förflutna har förändrats är det inte föråldrat och letar sig fortfarande fram i den imponerande tunga kraften som Rose Tattoo bjuder på, inte minst live.
Support: THE POOR


Debaser är en rockklubb som bland annat finns vid Slussen och Medborgarplatsen i Stockholm och den finns även i Malmö. Den har fått sitt namn efter Pixies-låten med samma namn. På Debaser har flera stora inhemska och internationella artister spelat, däribland Bob Dylan, The Zombies, Ebba Grön, The Strokes, The Soundtrack of Our Lives, Bob hund, Arcade Fire, Dizzee Rascal, Pete Doherty, Marit Bergman, Bright Eyes och Ryan Adams.

Datum / Tid

söndag, 17 juli 2022 kl: 18:30

Plats

Stockholm
Debaser Strand
Hornstulls Strand 4


Karta

Typ

Övrigt

Kostnad

295

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad