Menu

1/12 DAVID RITSCHARD | DEBASER STRAND

Stockholm

Debaser Strand
torsdag, 1 december 2022 kl:18:30

David Ritschard debuterade som soloartist under sommaren 2019, snabbt ställde sig kritikerna på kö för att få ösa beröm över så väl albumet Brobrännaren som Davids känsliga liveframträdanden tillsammans med vännerna i kompbandet som går under namnet Krokodiltårarna. Vi såg dem i samband med det bland annat på Sthlm Americana, och även senare under hösten på Bryggarsalen. Under våren 2020 skrev Ritschard tillsammans med Magnus Carlson (Weeping Willows) den himlastormande hyllningen ‘Vi ses snart igen’ till fotbollslaget Hammarby. En låt som direkt omfamnades av lagets supportrar och blev en enande kraft. En klassiker på första försöket som med snabba steg närmar sig 1 miljon streams.
Med ett förflutet som frontman i Spinning Jennies och The Green Line Travelers är David Ritschard för inbitna country-fans inget nytt namn att bekanta sig med. Efter att ha turnerat Nashville runt med bandet The Green Line Travelers så började David istället gräva där han står - i söderort. Det är här dom vardagsnära berättelserna når fram hela vägen, det är här publiken fortfarande kan känna en pust av sunnanvind från folkparkernas fornstora dagar.
Det är här David med sina trettiotre fyllda kan föra en musikalisk berättartradition vidare och ge den nytt liv utan att fastna i nostalgi över ett förflutet han aldrig upplevt. Det är inte strikt självbiografiskt men alltid personligt från trakterna kring den södra tunnelbaneleden. Med berättelsen i fokus samt den kompromisslösa kärleken till den hårt arbetande människan som alltid eller oftast drar nitlotten. En countrymusik med helt egen ton, en countrymusik för 2000-talet.
Det senaste året har varit lika hektiskt som fenomenalt för vår Blåbärskung. Det har innehållit en blivande klassisk spelning på ett utsålt Debaser Strand i november (21), ett lika knökfullt (om än mer än dubbelt så stort) Fållan i april, ett giftermål i maj och i juni avslutade han Sthlm Americana 2022 i storartad stil för att sedan resa land och rike runt med den nyuppståndna Kalasturnén i sommar. Därtill ett antal turnésvängar runt om i landet under våren.
Så, vad passar bättre än att runda av detta triumfartade år med att välkomna honom hem igen med ett tre dagar långt hov på Debaser Strand 30 november till 2 december.
Biljetter ute nu!

Debaser är en rockklubb som bland annat finns vid Slussen och Medborgarplatsen i Stockholm och den finns även i Malmö. Den har fått sitt namn efter Pixies-låten med samma namn. På Debaser har flera stora inhemska och internationella artister spelat, däribland Bob Dylan, The Zombies, Ebba Grön, The Strokes, The Soundtrack of Our Lives, Bob hund, Arcade Fire, Dizzee Rascal, Pete Doherty, Marit Bergman, Bright Eyes och Ryan Adams.

Datum / Tid

torsdag, 1 december 2022 kl: 18:30

Plats

Stockholm, Debaser Strand

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

350

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad