Menu

9/12 FUZZFEST #3 | DAG 1

Stockholm

Debaser Strand
fredag, 9 december 2022 kl:17:30

Endagsbiljett till Fuzzfest #3
Vi presenterar stolt den tredje upplagan av Truckfighters Fuzz Festival! För anda året i rad blir det ett tvådagarsevent , en helg i musikens tecken!
Efter åratal av turnérande, och år av spelningar världen över, tar killarna i Truckfighters, skivbolagsbossarna bakom Fuzzorama Records, hem deras absoluta favoritkoncept till stan igen: En fuzz/stonerrock-festival i klubbmiljö.
Musikstilen fuzz/stonerrock, kan beskrivas som tung svängig rock/metal. Det är en subgenre som har växt något enormt över världen de senaste åren. Sverige är inget undantag, även om banden ofta inte får så mycket press.
Sveriges första renodlade klubbfestival i genren ska givetvis husera i lokalen som mer än något annat förknippas med livemusik i Stockholm: Debaser Strand, med tillhörande Bar Brooklyn! Detta tredje år blir Fuzz Festival en fullspäckad tvådagarsfestival med livemusik mellan 18:00-24:00 och dj till 03:00.
Festivalen kommer uteslutande att boka band som spelar tung rock, det som brukar kallas fuzz eller stoner eller helt enkelt “70-talsbaserad hårdrock”.
Truckfighters gör givetvis en egen spelning under festivalen, och har handplockat övriga band.
Vi lovar att alla band är bra! ????
LINEUP (ca 10 akter tillkommer)
Truckfighters
Dozer
Greenelaf
Kings Destroy [US]
FirestonemerColour Haze
info på www.truckfighters.com/festival
TRUCKFIGHTERS
Svenska fuzz veteraner och Fuzz Festival arrangörer som inte behöver vidare presentation!
DOZER
Dozer var ett av de banbrytande banden inom genren då de drog igång redan 1995 (!), senaste plattan kom 2008 och efter det har bandet mer eller mindre legat på is. De har gjort ett fåtal mycket noga utvalda festival spelningar de senaste åren och vi är sjukt nöjda att få dessa levande stonerrock legender till vår Fuzz Festival.En ny platta är dessutom utlovad till 2022 och vi väntar en set lista som blandar gamla hits med nya alster.
GREENLEAF
Ett av banden som spelade på den första upplagan av Fuzz Festival. De va sjukt bra då och är sjukt bra nu. Fuzz som drar lite grann år rock n roll hållet, detta vill ni inte missa. Bandet har släppt ny platta sen sist och kommer göra all rockälskare på gott humör.
KINGS DESTROY [US]
Hela vägen från Brooklyn till Bar Brooklyn i Stockholm! Tanken va att dessa killar från Brooklyn, New York skulle komma redan förra året men corona restriktioner satte käppar i hjulet. Vi ger dem en ny chans att spela sin version av tung gung för oss i år!
FIRESTONE
Legendariskt band om än inte stort som gjorde ett par extremt bra Ep’s och var den andra halvan på Truckfighters debut ”Fuzzsplit of the Century”. Bandet har inte stått på scen på ca 20år (!) Det här blir coolt. De försvann, tills nu... I December återuppstår de på vår festival. Detta är ett unikt once in a lifetime tillfälle att se Firestone livs levande på en rockklubbsscen!
COLOUR HAZE
Vi är stolta över att välkomna ett av de mest legendariska banden i genren till vår festival, Colour Haze från Tyskland. Då det blir deras första besök i Sverige på nästan 20 år det lätt att använda termen "Once in a lifetime opportunity” när chansen äntligen finns att se dom live på svensk mark.
COLOUR HAZE har varit INSTITUTIONEN för den tyska Psychedelic & Heavy Rock-scenen i många år. Bandet är mästerliga på att "måla bilder" och skapa ljudlandskap med sin musik och precis som i naturen flödar dynamiken upp och ner konstant. Mycket milda, tysta melodier svävar genom rummet och blir mer intensiva. Avslappnade och ändå bestämda rytmer sätter in och skapar ett fängslande groove som omedelbart hypnotiserar lyssnaren. Gitarren, drömmande och ömt smekande, blir argare, starkare och mer intensiv.
Bandet firar 25-årsjubileum i år, så kom till Debaser och fira med oss!

Debaser är en rockklubb som bland annat finns vid Slussen och Medborgarplatsen i Stockholm och den finns även i Malmö. Den har fått sitt namn efter Pixies-låten med samma namn. På Debaser har flera stora inhemska och internationella artister spelat, däribland Bob Dylan, The Zombies, Ebba Grön, The Strokes, The Soundtrack of Our Lives, Bob hund, Arcade Fire, Dizzee Rascal, Pete Doherty, Marit Bergman, Bright Eyes och Ryan Adams.

Datum / Tid

fredag, 9 december 2022 kl: 17:30

Plats

Stockholm, Debaser Strand

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

445kr - 695

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad