Menu

27/9 KARAKOU | DEBASER STRAND

Stockholm

Debaser Strand
fredag, 27 september 2024 kl:19:00

Denna spelning har vi drömt om i 10 år. Att ha en egen kväll på Debaser.  
Karakou blandar vemod, hopp, texter och melodier på ett sätt som inga andra svenska pop eller rock-band gjort senaste decenniet..   
Bla bla bla.. vem bryr sig?  
Hade vi inte haft oturen och senaste året nästan signat med två olika bokningsbolag som råkade gå i konkurs direkt efter slutmötet (r.i.p) så hade jag sluppit skriva detta själv, men fuck it, detta blir ärligt iaf. Så detta blir vår presstext inför denna spelning. Jag börjar med att upprepa:  
Denna spelning har vi drömt om i 10 år. Att ha en egen kväll på Debaser.  
Att släppa ett album och att få fira det tillsammans med våra fans på Stockholms fetaste scen. Jag själv (Sebbe) har fått stå på denna scen tre gånger. Två av gångerna har jag varit gäst i några minuter när Nadja Evelina har spelat vår gemensamma låt Nästan ingenting, men då har det varit hennes band som kompat och resten av Karakou har stått i publiken. Den tredje gången var en temakväll med Håkan Hellström och massa olika akter tolkade hans låtar. Då fick vi förvisso spela två egna låtar och blev inropade igen när vi gått av scenen. Sammanlagt fick vi stå på scenen 25 minuter den kvällen och inte bara jag utan hela Karakou. Ett steg framåt, men fortfarande inte känslan av en riktig spelning med Karakou.. Oförlöst på nå vis.  
Nu blir det ändring på det.  
Vi kommer ge er allt vi har denna fredagskväll. Och detta event lanseras ju med fruktansvärt god framförhållning mätt med Karakous standardmått, så se till att du haffar en plats. Jag pallar inte med massa DMs i sista stund om att fixa lista när det blivit slutsålt.
Eventuellt för nån journalist osv som vill dokumentera kvällen. Att ha bevis på att vi ställde till med en fruktansvärd kväll är väl alltid välkommet, även om ni som har oss i öronen mest inte valt att lyssna på musiken pga att någon skrev något fint om oss. Men vi hade aldrig fått förtroendet att spela på Debaser om det inte fanns nedtecknade bevis på att vi bjuder på något extra när vi spelar live. Så jag skickar med några officiella uttalanden nedan:  
Gaffa: Sveriges bästa liveakt? 2022 
Ungdomen sprängs rakt in i bröstet 2021 
FEM STJÄRNOR 2021 (Debutalbum Via Dolorosa)  
Popmuzik: Karakou har gjort det igen (Varje släpp, fan much? skoja - big love till er<3) 2020/2021/2022  
DN Kultur: Bästa nysläpp 2024 (Vem är trasigast)  
Savant Musikmagasin: Sveriges bästa liveband 2021  
Fritte Frittzon: Mitt favoritband 2024 och en gång 2019  
Egen kommentar från Sebbe: Läser någon någonsin sånt här innan det bestäms om biljetten ska köpas? Jag tror inte. Debaser vill dock ha en text att lägga ut för att de tvivlar på att vi kommer kunna fylla lokalen när vi ska fira detta släpp. 2024  
Ida Johansson, Debaser: Jag behöver verkligen presstexten inför spelningen i höst.. sorry för tjat.. 2024  
Sebbe igen: Vi har inte kommit överens om vad albumet ska heta så därför var det svårt att göra klart denna pressrelease, men vi tror att albumet kommer heta Mina vänner växer upp eller liknande pga ett röstmemo som vi baserade hela röda tråden för låtarna på.. 2024  
AMK Morgon: Finns ingen som gör bättre musik än Karakou 2024  
Nadja Evelina: Jag hoppas ni fattar att jag inte ställer upp och gästar gratis, så sälj lite biljetter först och återkom med förfrågan när vi kan snacka dollar.. (hoppas det gick bra i rättegången förresten ???? Alla har dåliga dagar) 2021/2022/2024  
20 år (18 år med förköpsbiljett)

Debaser är en rockklubb som bland annat finns vid Slussen och Medborgarplatsen i Stockholm och den finns även i Malmö. Den har fått sitt namn efter Pixies-låten med samma namn. På Debaser har flera stora inhemska och internationella artister spelat, däribland Bob Dylan, The Zombies, Ebba Grön, The Strokes, The Soundtrack of Our Lives, Bob hund, Arcade Fire, Dizzee Rascal, Pete Doherty, Marit Bergman, Bright Eyes och Ryan Adams.

Datum / Tid

fredag, 27 september 2024 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Debaser Strand

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

250

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad