Menu

4/11 SWIM DEEP/STRAND

Stockholm

Debaser Strand
onsdag, 4 november 2015 kl:18:30

Luger presenterar:


Böljande drömsk indiepop med ett stänk av både Kanye West's Yeezus, Fleetwood Mac's Rumours och acid house. Det står nu klart att Birmingham-bandet Swim Deep är klara för ett svenskt återbesök i höst â?? detta med ett nytt sound som låter lite för spännande för att missa.


Biljettsläpp kl 11.00 onsdag 27/5.


Trots att Swim Deep bildades så sent som 2011 så föll deras drömska indiepop ned som en oväntad sommar över indiepubliken och vitaliserade den redan sprudlande engelska popsfären än mer. Efter att ha lagt upp ett par demos på Soundcloud i slutet av samma år, signades de till skivbolaget Chess Club och spelade in sitt debutalbum Where the Heaven Are We (2013) tillsammans med Florence and the Machine-producenten Charlie Hugall. Skivan resulterade i en turné genom Storbritannien tillsammans med Two Door Cinema Club och Bastille.


Som ett smakprov från det kommande albumet släpptes i februari singeln To My Brother â?? som nu också följts upp av One Great Song and I Can Change the World. Bandet har influerats från oväntat håll i deras nya material. Frontmannen Austin Williams har själv beskrivit soundet som "psychedelic sex music" och "we've taken Kanye West's Yeezus and Fleetwood Mac's Rumours and put them together with acid house". Det låter lite för spännande för att missa, visst?


Senast de var i Sverige var 2013. Den 4 november är det dags igen â?? då ser du Swim Deep med nytt material på Debaser Strand.


OBS! 18 år (13 år med målsman)


Debaser är en rockklubb som bland annat finns vid Slussen och Medborgarplatsen i Stockholm och den finns även i Malmö. Den har fått sitt namn efter Pixies-låten med samma namn. På Debaser har flera stora inhemska och internationella artister spelat, däribland Bob Dylan, The Zombies, Ebba Grön, The Strokes, The Soundtrack of Our Lives, Bob hund, Arcade Fire, Dizzee Rascal, Pete Doherty, Marit Bergman, Bright Eyes och Ryan Adams.

Datum / Tid

onsdag, 4 november 2015 kl: 18:30

Plats

Stockholm, Debaser Strand

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

175

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad