Menu

18/10 YOUNG FATHERS/STRAND

Stockholm

Debaser Strand
söndag, 18 oktober 2015 kl:18:30

Skotska Young Fathers gick samman 2008 för att tre år senare släppa debuten â??mixtapeâ?, â??TAPE ONEâ??. Minialbumet fångades upp av det respekterade Los Angeles-bolaget Anticon som 2012 gav deras verk en ordentlig release. Året efter droppades uppföljaren â??TAPE TWOâ??, och kritikerna höjde genast bandet till skyarna för sitt unika mörka hip hop-influerade ljudlandskap, lo-fi inspirerade R&B sound och deras fusion av genres.


Framgången var ett faktum, och grabbarna kom 2014 ut med sitt första fullängdsalbum DEAD, som spelades in mellan live-showerna. Samma år vann de Storbritanniens finaste musikpris, Mercury Music Prize. De vann utmärkelsen â?bästa brittiska albumâ? i hård konkurrens med bl.a. FKA Twigs, Damon Albarn, Bombay Bicycle Club och Anna Calvi.


Det är deras liveframträdanden som har gjort att publik, journalister och kritiker såväl som professionell musikbransch och produktionspersonal har tappat hakorna. Alloysious Massaquoi, Kayus Bankole och 'G' Hastings bringar de svängiga stämmorna över sina moderna produktioner och live-synthar tillsammans med slagverkaren Steven Morrison. De flesta anser musiken vara obeskrivlig, och det rekommenderas att bara lyssna för att förstå det stora som är Young Fathers. Med en världsomspännande turné framför sig med destinationer såsom Australien och Japan, en headlinerturné i USA och ett flertal festivalspelningar har gruppen ett spännande år framför sig. Inte minst på (plats och tid).


OBS! 18 år (13 år med målsman)


Debaser är en rockklubb som bland annat finns vid Slussen och Medborgarplatsen i Stockholm och den finns även i Malmö. Den har fått sitt namn efter Pixies-låten med samma namn. På Debaser har flera stora inhemska och internationella artister spelat, däribland Bob Dylan, The Zombies, Ebba Grön, The Strokes, The Soundtrack of Our Lives, Bob hund, Arcade Fire, Dizzee Rascal, Pete Doherty, Marit Bergman, Bright Eyes och Ryan Adams.

Datum / Tid

söndag, 18 oktober 2015 kl: 18:30

Plats

Stockholm, Debaser Strand

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

135

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad