18/10 YOUNG FATHERS/STRAND

Debaser StrandDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Skotska Young Fathers gick samman 2008 för att tre år senare släppa debuten â??mixtapeâ?, â??TAPE ONEâ??. Minialbumet fångades upp av det respekterade Los Angeles-bolaget Anticon som 2012 gav deras verk en ordentlig release. Året efter droppades uppföljaren â??TAPE TWOâ??, och kritikerna höjde genast bandet till skyarna för sitt unika mörka hip hop-influerade ljudlandskap, lo-fi inspirerade R&B sound och deras fusion av genres.


Framgången var ett faktum, och grabbarna kom 2014 ut med sitt första fullängdsalbum DEAD, som spelades in mellan live-showerna. Samma år vann de Storbritanniens finaste musikpris, Mercury Music Prize. De vann utmärkelsen â?bästa brittiska albumâ? i hård konkurrens med bl.a. FKA Twigs, Damon Albarn, Bombay Bicycle Club och Anna Calvi.


Det är deras liveframträdanden som har gjort att publik, journalister och kritiker såväl som professionell musikbransch och produktionspersonal har tappat hakorna. Alloysious Massaquoi, Kayus Bankole och 'G' Hastings bringar de svängiga stämmorna över sina moderna produktioner och live-synthar tillsammans med slagverkaren Steven Morrison. De flesta anser musiken vara obeskrivlig, och det rekommenderas att bara lyssna för att förstå det stora som är Young Fathers. Med en världsomspännande turné framför sig med destinationer såsom Australien och Japan, en headlinerturné i USA och ett flertal festivalspelningar har gruppen ett spännande år framför sig. Inte minst på (plats och tid).


OBS! 18 år (13 år med målsman)


Debaser är en rockklubb som bland annat finns vid Slussen och Medborgarplatsen i Stockholm och den finns även i Malmö. Den har fått sitt namn efter Pixies-låten med samma namn. På Debaser har flera stora inhemska och internationella artister spelat, däribland Bob Dylan, The Zombies, Ebba Grön, The Strokes, The Soundtrack of Our Lives, Bob hund, Arcade Fire, Dizzee Rascal, Pete Doherty, Marit Bergman, Bright Eyes och Ryan Adams.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2015-10-18 18:30


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Young Fathers

Young Fathers, Shame på Spotify

White Men Are Black Men Too

Shame

Young Fathers, I Heard på Spotify

Tape Two

I Heard

Young Fathers, Rain Or Shine på Spotify

White Men Are Black Men Too

Rain Or Shine