Menu

11/12 SONGHOY BLUES/STRAND

Stockholm

Debaser Strand
fredag, 11 december 2015 kl:19:00

Songhoy Blues är fyra vanliga killar som gör musik med gitarrer, trummor, bas och sÃ¥ng. De kommer frÃ¥n Mali, en av de mest musikaliskt fruktsamma afrikanska nationerna, och trots att det hörs att Songhoy Blues inte bildades i, lÃ¥t säga, Säffle, är de trötta fördomarna om â?världsmusikâ? är inte applicerbara här. Det handlar om rasande rytmer, rockâ??nâ??roll, blues och stora berättelser â?? direkt frÃ¥n platsen där alltihop startade.


Med musikaliska förebilder som Tupac, Beatles, Jimi Hendrix och Ali Farka Touré blev blandningen av det traditionella inhemska och moderna västerländska tidigt deras kall och framförallt deras styrka. Det är deras ovilja att sättas i ett fack som gör deras sound så unikt och genuint.


OBS! 20 år!


Debaser är en rockklubb som bland annat finns vid Slussen och Medborgarplatsen i Stockholm och den finns även i Malmö. Den har fått sitt namn efter Pixies-låten med samma namn. På Debaser har flera stora inhemska och internationella artister spelat, däribland Bob Dylan, The Zombies, Ebba Grön, The Strokes, The Soundtrack of Our Lives, Bob hund, Arcade Fire, Dizzee Rascal, Pete Doherty, Marit Bergman, Bright Eyes och Ryan Adams.

Datum / Tid

fredag, 11 december 2015 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Debaser Strand

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

150

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad