kl: 17:30

27/3 NILE/STRAND

Debaser StrandDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

KB presenterar:


I slutet av mars kommer Nile, Melechesh och Embryo till Sverige för att bjuda både Göteborg och Stockholm på sin beskärda del av metalmangel! Den 26 mars intar paketet Sticky Fingers och dagen därpå, 27 mars, står de på scenen på Debaser Strand.


Amerikanska Nile kan vara det mest nyskapande bandet genren skådat under 00-talet. Brutala, tekniska och med smakfulla orientaliska ingredienser och mysticism som extra krydda. De har kallats dödsmetallens Iron Maiden, vilket torde vara smickrande för de allra flesta.


Bandet från Greenville i South Carolina har sedan tidigt 90-tal utmanat den tekniska dödsmetallens konventioner med orientaliska inslag och egyptologi som tema. I somras släpptes senaste albumet “What Should Not Be Unearthed”. Nile kommer garanterat att göra sitt bästa för att demolera hörselgångarna med ett musikaliskt kaos.


Melechesh är mer inne på mesopotamisk mytologi, kommer ursprungligen från Jerusalem och har en sångare som låter som en skräckfilmsdemon. De orientaliska melodierna har införlivats i black metal-riffen och bandet kommer garanterat att pumpa upp stämningen när de intar scenen.


Italienska Embryo öppnar kvällen.


OBS! 18 ÅR (13+ i sällskap av egen förälder eller vuxen av domstol utnämn vårdnadshavare)


Debaser är en rockklubb som bland annat finns vid Slussen och Medborgarplatsen i Stockholm och den finns även i Malmö. Den har fått sitt namn efter Pixies-låten med samma namn. På Debaser har flera stora inhemska och internationella artister spelat, däribland Bob Dylan, The Zombies, Ebba Grön, The Strokes, The Soundtrack of Our Lives, Bob hund, Arcade Fire, Dizzee Rascal, Pete Doherty, Marit Bergman, Bright Eyes och Ryan Adams.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2016-03-27 17:30


Plats/Lokal:

Adress:

Stockholm, Hornstulls Strand 4


Fler tillfällen:

Ge oss och andra en recension om du va där!


Hitta oss på Facebook