Menu

Familjelördag: Två - en cirkusföreställning med Acrobalance

Stockholm

Dieselverkstaden, Lilla Scen
lördag, 28 april 2018 kl:15:00

- en cirkusperformance för barn av och med Louise Bjurholm Euler och Henrik Agger.

Två akrobater, en sprakande TV och en ytterrock som får liv. Avancerad akrobatik som kräver koncentration och tillit, men också förmågan att släppa kontrollen. Kroppar i samspel och bilder som väcks till liv, ett pågående flöde där det ena slutar tar det andra vid.

Titeln ”Två” syftar på konsten av att vara i ett samspel. Att vara två är att vara fler än en, det kan låta som enkel matematik men vi människor är ju tack och lov inte bara en siffra.
Att vara två innebär att vi måste förhålla oss till någon annan som också är en person med olika humör, egen vilja och energi.

Mellan oss finns det massor av saker som händer, vi uppfattar det och vi uppfattar det inte. Våra kroppar är levande organismer som tillsammans med alla våra sinnen skapar uppfattningar om världen runt i kring. Allt avspeglar sig i det vi upplever. Jag stod där uppe, du stod där nere, vi såg det från olika håll.
Vi minns kanske olika saker från ett och samma tillfälle – du minns kanske färgen, jag minns kanske hur sakta det gick, men på så sätt kompletterar vi varann.

I denna intima föreställning får din egen fantasi styra. Fysiska möten blir till livliga lekar, tyngdlagen prövas och tilliten utmanas, men också konsten att tillsammans skapa förutsättningar.

Föreställningen är inspirerad av bildkonstnär Lars Aggers målningar och teckningar av barndomsminnen. Med ett fragmentarisk berättande likt de i barndomsminnen kan saker vi mindes som väldigt stora plötsligt kännas små, en kort stund omvandlas till en evighet.

Från 5 år men passar absolut lite äldre barn också! Det är svårt att sätta åldersgränser, detta är en rekommendation.
Varning: Lite mörker i början av föreställningen


Datum 28 april, 2018
Tid 15:00-15:40
Var Lilla scen
Målgrupp Från 5 år
Längd: 40 minuter

Biljetter 100 kr per person

Biljetter bokar du på dieselverkstaden.se ticketmaster.se eller köper direkt i Dieselverkstadens informationsdisk.
Familjelördagarna är ofta fullbokade så köp gärna din biljett i god tid!

Varmt välkomna!

Kulturhuset Dieselverkstaden

www.dieselverkstaden.se


Dieselverkstaden är en före detta industribyggnad i Sickla, Nacka. Inuti byggnaden huserar nio aktörer från kommun, landsting, näringsliv och föreningsliv som tillsammans har förvandlat den gamla industrifabriken till ett hus som vibrerar av spännande, engagerande och angelägna aktiviteter för stora som små.

Datum / Tid

lördag, 28 april 2018 kl: 15:00

Plats

Stockholm, Dieselverkstaden, Lilla Scen

Karta (Google)

Typ

Teater

Kostnad

100kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad