Menu

Knutssons karameller: Jazz på queerig svenska

Stockholm

Dieselverkstaden, Lilla Scen
onsdag, 11 april 2018 kl:19:00

I den här konserten möter Jonas Knutsson Quartet sångerskan och låtskrivaren Frida Selander. En artist som med sin lyskraft berör och betyder mycket för många.

Frida Selander gör egna svenska texter och tolkningar av kända jazzstandards och evergreens. Översättningarna är queera och poetiska. Frida är i vår aktuell med sitt nya album När du går på känsla är du alltid i tid. Ida Linde skrev så här om föregående skiva, I hear sunshine:

”När man länge knutit sin näve i fickan och plötsligt vecklar ut den, kan det hända att man inte minns vad man en gång knöt den runt. Man vecklar ut handflatan och ser att den fått nya streck. Att följa Frida Selanders teckning genom åkrar, grenar, månljus är att förstå att hon är vår Hövding nu. Att lyssna på henne är att både befinna sig utanför tiden och i tiden. Det finns ett klassiskt upplägg med en gitarr, en säreget sensuell röst och exakta låtrader. Inte för intet har hon jämförts med Patti Smith och PJ Harvey. Men så är det ju det där med varje tids Hövding; man förstår att det är brand new.”

Jonas Knutsson Quartet har ett tätt samspel som endast lång tid kan skapa. Ofta med ett leende. Kanske ett slags djupare meddelande om att livet kan bli bättre? Det svänger, harmonierna, rytmiken och melodierna är vackra. Energin, balladerna, vemodet.

Är det jazz? Javisst, men också folkmusik. En del säger att det är bra musik av fyra virtuosa musiker som varit en del av den svenska musikscenen i flera decennier och bland annat turnerat runt om i Europa. Bandet har också gjort tre CD-produktioner: ”Livsmedel” med Jonas Knutsson Musikproduktion, ”Memories of Joe Zawinul” med Touché Music och ”Jonas Knutsson Quartet” med Touché Music.

19:00 – 20:15 (75 min utan paus)

Medverkande: Sång – Frida Selander
Jonas Knutsson Quartet som består av Anders Persson – piano
Rafael Sida – slagverk
Clas Lassbo – bas
Jonas Knutsson – saxofon

Föreställningens längd: 19:00 – 20:15 (75 min utan paus).

Biljetter:
Ordinarie 160 kr
Rabatterat pris 80 kr (studenter och pensionärer).
Biljetter kan även köpas i Dieselverkstadens informationsdisk.

Välkomna!
www.dieselverkstaden.se

Dieselverkstaden är en före detta industribyggnad i Sickla, Nacka. Inuti byggnaden huserar nio aktörer från kommun, landsting, näringsliv och föreningsliv som tillsammans har förvandlat den gamla industrifabriken till ett hus som vibrerar av spännande, engagerande och angelägna aktiviteter för stora som små.

Datum / Tid

onsdag, 11 april 2018 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Dieselverkstaden, Lilla Scen

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

80kr - 160kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad