Menu

Knutssons karameller: Folkmusik i vårdagjämningen

Stockholm

Dieselverkstaden, Lilla Scen
onsdag, 21 mars 2018 kl:19:00

Dagarna omkring vårdagjämningen går solen upp rakt i öster, och omkring tolv timmar senare går den ner rakt i väster. Kvällens konsert bjuder musik från öst till väst i en konstellation som aldrig hörts tidigare men där musikerna känner varandra väl sen tidigare samarbeten. Njut av detta unika musikaliska möte!

Medverkande:
Tuulikki Bartosik – Accordeon
Erik Rydvall – Nyckelharpa
Suranjana Ghosh – Tabla (Indiska trummor)
Jonas Knutsson – Saxofoner

Tuulikki Bartosik med rötterna i Estland har med sin lyskraft och stora musikanteri varit en del av musikscenen i Estland, Finland och Sverige under många år. Som pedagog och musiker har hon byggt en viktig kulturbrygga mellan Estland och Sverige.
År 2015 blev en av hennes duoplattor listade som en av de bästa folkmusikskivorna i England av brittiska The Telegraph. 2016 släppte hon sitt första soloalbum “Storied Sounds” som har fått utmärkta recensioner världen över.
Hon samarbetar också med Timo Alakotila, Hannah James, Karen Tweed, Teija Niku, Mari Kalkun, Kristjan Järvi med flera.

Erik Rydvall, en virtuos musiker med flera hyllade och stilbildande projekt i bagaget. Till exempel folkmusikgruppen Nordic men också samarbetet med hardingfelespelmannen Olav Luksengård Mjelva, startat duon Rydvall/Mjelva och därmed skapat ett ovanligt möte mellan den norska hardingfelan och den svenska nyckelharpan.
Eriks musikaliska bredd kan inte beskrivas bättre än att han har varit solist spelat med såväl flamencokompaniet Flamencos en route i Schweiz, och storbandet Bothnia Rhythm Orchestra, som med Danska Radions flickkör och Norrlandsoperans Symfoniorkester.

Suranjana Ghosh kommer från Calcutta, Indien och är en av mycket få kvinnliga professionella tablaspelare, Den första tablalektionen fick hon vid fyra års ålder av sin far. Att lära dottern tabla var ett högst ovanligt val, då det antogs att endast män kunde spela detta instrument.
Suranjana har i många år förgyllt den svenska musikscenen med sin mycket skickliga spelstil och smittande energi. Många samarbeten har det blivit, ofta rakt över musikaliska genrer, från öst till väst och gärna i nydanande musiksammanhang. 2014 fanns till exempel hennes tablaspel representerat under Håkan Hellströms bejublade konsert på Ullevi. Suranjana samarbetar gärna med unga människor för att föra tablatraditionen vidare. Hennes studier vid Rabindra Bharati University of Calcutta resulterade i två guldmedaljer samt en regional (West Bengal) och en nationell utmärkelse.

Välkomna att möta våren genom det här musikaliska mötet!

Föreställningens längd: 19:00 – 20:15 (75 min utan paus).

Biljetter:
Ordinarie 160 kr
Rabatterat pris 80 kr (studenter och pensionärer).
Biljetter kan även köpas i Dieselverkstadens informationsdisk.

Välkomna!
www.dieselverkstaden.se

Dieselverkstaden är en före detta industribyggnad i Sickla, Nacka. Inuti byggnaden huserar nio aktörer från kommun, landsting, näringsliv och föreningsliv som tillsammans har förvandlat den gamla industrifabriken till ett hus som vibrerar av spännande, engagerande och angelägna aktiviteter för stora som små.

Datum / Tid

onsdag, 21 mars 2018 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Dieselverkstaden, Lilla Scen

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

80kr - 160kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad