Familjelördag: Räven i den kolsvarta natten – Teater Pero

Dieselverkstaden, Lilla ScenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

I den kolsvarta natten söker alla små djur skydd för mörkret och alla faror som lurar där ute. Den ena främlingen efter den andra knackar på hos den snälla kaninen som släpper in varenda en, trots att det blir alldeles för trångt i kaninens håla.
Alla små djur i skogen är särskilt rädda för räven för den är ju både listig och farlig. Kaninen skyndar sig hem i mörkret och är snabb att låsa dörren om sig. Inte långt därefter knackar det och där kommer ankan, sen musen och allra sist lammet som alla skakar av rädsla. De har både sett och hört räven alldeles bakom sig i skogen!
Kaninen är snäll och öppnar dörren, även för dem han inte känner, och tillslut är det alldeles proppfullt i kaninens stora säng. Men då knackar det på dörren och den lilla rävungen står utanför och skakar… den har tappat bort sin mamma!

Detta är en alldeles underbar historia efter en bok av Alison Green och Deborah Allwrigt, om att ta om hand varandra. Om att inte låta rädslan låsa någon ute. Om att omvärdera och innesluta. När den stora rävmamman till slut dyker upp och är alldeles utom sig av oro blir även hon insläppt och glädjen vet inga gränser. Alla små djur får plats i rävmammans stora svans, ingen ska frysa och ingen ska vara rädd.
Föreställningen väcker många frågor och uppmuntrar till samtal om rädsla och utanförskap, om behovet av att ta hand om varandra och om att våga öppna sin dörr även för den man kanske inte känner.

Press:
”Gruppterapi för små rädda kaniner”
Expressen
”Undertonen i denna varmhjärtade saga andas solidaritet och modet att i rätt stund våga öppna sitt hjärta.” SvD

Från 2,5 år men passar absolut lite äldre barn också! Det är svårt att sätta åldersgränser, detta är en rekommendation. Kolla gärna trailern innan ni bokar biljett!
Längd: ca 35 minuter
Regi: Peter Engkvist
På scen: Ola Johansson och Katarina Krogh
Musik: Ola Johansson
Scenografi: Peter Engkvist och Lina Serning
Kostym: Lina Serning Ljus: Lenah Bergstedt Affisch: Maria Westholm
Rävmask: Isabella Kugelberg Fotograf: Jonas Jörneberg,

Datum 3 novemver, 2018
Tid 15:00-15:35
Var Lilla scen
Målgrupp Från 2,5 år och uppåt
Längd: 35 minuter

Biljetter 100 kr per person

Biljetter bokar du på dieselverkstaden.se ticketmaster.se eller köper direkt i Dieselverkstadens informationsdisk.
Familjelördagarna är ofta fullbokade så köp gärna din biljett i god tid!

Varmt välkomna!

Kulturhuset Dieselverkstaden

www.dieselverkstaden.se


Dieselverkstaden är en före detta industribyggnad i Sickla, Nacka. Inuti byggnaden huserar nio aktörer från kommun, landsting, näringsliv och föreningsliv som tillsammans har förvandlat den gamla industrifabriken till ett hus som vibrerar av spännande, engagerande och angelägna aktiviteter för stora som små.11

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2018-11-03 15:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:

Ge oss och andra en recension om du va där!


Hitta oss på Facebook