Menu

The Rain

Stockholm

Dieselverkstaden, Lilla Scen
torsdag, 8 november 2018 kl:19:00

The Rain – monolog om minnen, ägodelar och att lämna.

The Rain ingår i ett stort internationellt samarbete och hade premiär 14 juni i Luxemburg och kommer att ha sin urpremiär i Sverige på Dieselverkstaden.
Regnet är en stark och intim föreställning om våra minnen. Berättar föremål om vårt liv, om vilka vi är/var? Kan man ägna ett liv åt att vårda de föremål som flyktingar lämnat i vår förvaring? Kan man hoppas att flyktingarna en dag återvänder för att hämta sina glasögon, sina brev eller mormors smycke?
The Rain tar upp de mänskliga rättigheterna, flyktingfrågan i krigs- och fredstid och de föremål som bidrar till vår identitet.
“Jag stod bara där förstår du/ ni, jag bara stod där och de såg mig och de gav mig saker tillhörigheter som de bar med sig ingenting var tillåtet ombord på tåget ingenting alls hade man sagt till dem de kunde inte ta med sig någonting. Just därför uppstod en slags förvirring eftersom de tagit med sig sina tillhörigheter i tron att de kunde ta dem med sig på tåget men ingenting var tillåtet.
Jag brukade ta alla de saker som de gett mig alla dessa vanliga och ovanliga och ofta underliga och vackra och ibland söndriga saker och jag tog dem in i mitt hus och undan för undan fylldes alla husets rum fylldes med alla dessa ting och det fanns knappast kvar någon plats för mig och mycket snart fanns det ingen plats kvar åt mig och jag blev tvungen att sova ute på gårdsplanen.” Ur den svenska översättningen av The Rain.

Av Daniel Keene
—Från den franska föreställningen La Pluie
—Anne Barlind som spelar i den svenska uppsättningen.

Längd 19:00-20:30 45 min + 45 min samtal

Lilla scen

Biljetter
Ordinarie pris 250:-
Pensionärer studenter och barn 180:-
Ta med en vän och gå två personer till priset av en biljett!
Kan i mån av plats även köpas i Dieselverkstadens biljettkassa.

Välkomna!
www.dieselverkstaden.se

Mer om The Rain

Text: Daniel Keene
Svensk översättning: Anne Barlind
Scenografi och video: Einat Landais
Svensk dekorkonstruktör: Mikael Näsström
Kostym: Madeleine Lhopitallier-Barbe
Ljus: Olivier Nacfer
Konstnärlig vägledning Sverige: Stefan Böhm
Konstnärlig vägledning Tyskland och Luxemburg: Thomas Schroeter
Konstnärlig vägledning Frankrike: Cyrille Bochew och France Ducateau
Konstnärlig vägledning Israël: Rut Tamir
I rollen som Hanna: Anne Barlind

Koncept: Anne Barlind
Daniel Keene, (f 1955) känd dramatiker från Australien, vars pjäser har spelats över hela världen. Förutom Australien, i Polen, USA och framförallt i Frankrike där han är mycket erkänd. Keene skrev The Rain under Balkan-kriget. Texten är tyvärr fortfarande lika aktuell idag, berättar om de som en gång drevs att fly eller tvingades in i läger och fick lämna allt.




Dieselverkstaden är en före detta industribyggnad i Sickla, Nacka. Inuti byggnaden huserar nio aktörer från kommun, landsting, näringsliv och föreningsliv som tillsammans har förvandlat den gamla industrifabriken till ett hus som vibrerar av spännande, engagerande och angelägna aktiviteter för stora som små.

Datum / Tid

torsdag, 8 november 2018 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Dieselverkstaden, Lilla Scen

Karta (Google)

Typ

Teater

Kostnad

125kr - 250kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad