Familjelördag: Blick

Dieselverkstaden, Lilla scenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Blick med cirkuskopaniet Kapsel

En vetenskaplig cirkus för alla åldrar.
Jay Gilligan och Erik Åberg visar en uppsjö av överraskningar ackompanjerade av ett specialkomponerat soundtrack. Föreställningen utforskar hur idéer uppstår med fokus på observation. Den är lika delar fysikexperiment, brainstorm och jongleringsforskning,

Blick ger en stilistisk bild av till synes omöjliga konster. Den övergripande känslan är lik trolleri, men mer effektfull, då inga hemligheter döljs. Bollar svävar i luften, tills en trähand från en skulptur fångar dem. En höjdpunkt i föreställningen är 20 stålbollar uppställda som Newtons vagga. Denna maskin ger ifrån sig en stark rytm som kan både ses och höras, när aktörerna skapar en koreografi av överraskande horisontella jongleringsmönster.

Blick använder en isärtagbar scenografi, som kan byggas i princip i vilket scenrum som helst. Som final har föreställningen en workshop med publiken som uppmuntrar till att testa element från föreställningen.

Jay Gilligan är huvudlärare i jonglering på Cirkushögskolan i Stockholm. Båda jonglörerna turnerar över hela världen. Missa inte detta tillfälle!

45 minuter inklusive 15 min workshop
Från 4 år men passar absolut lite äldre barn också!


14 september 15.00-15:45
Lilla scen, plan 2
Från 4 år
Biljetter 100 kr/st

Välkomna!

www.dieselverkstaden.se

Dieselverkstaden är en före detta industribyggnad i Sickla, Nacka. Inuti byggnaden huserar nio aktörer från kommun, landsting, näringsliv och föreningsliv som tillsammans har förvandlat den gamla industrifabriken till ett hus som vibrerar av spännande, engagerande och angelägna aktiviteter för stora som små.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-09-14 15:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: