Menu

Sportlovsteater: Clownen Manne, Äntligen Här!

Stockholm

Dieselverkstaden, Lilla scen
lördag, 29 februari 2020 kl:15:00

Datum 29 februari, 2020
Tid 15:00-15:45

Var Lilla scen

Målgrupp Från 4 år
Längd: 45 min

Biljetter: 100 kr per person

“Clownen Manne, äntligen här!” är mycket av det som kommit till under färden och som har blivit inkorporerat i en alldeles egen föreställning. Såpbubbelpoesi, en konstig cykel och bananskalsbasket finns med, men det är kommunikationen som är själva poängen.
Rekommendation: Äntligen är Clownen Manne på Dieselverkstaden – för det var ett tag sedan. En virtuos clown som kan konsten att kommunicera och under 40 år fått massor av barn och vuxna att skratta. Skrattet förenar oss, skrattet är förlösande och också den kortaste vägen mellan två människor, som någon klok sagt. Välkommen Manne!
Katarina Weidhagen, Kulturhuset Dieselverkstaden
Clownen Manne
Clownen Manne arbetar i en urgammal, europeisk, muntlig, komisk, icke-litterär tradition och har arbetat med sitt yrke i över 40 år. Med samma rötter som commedia dell’arte, påverkad av 100 år av cirkusclowneri bottnar den till sist i Mannes helt egna personlighet. Resultatet blir en vänlig och litet fumlig karaktär som vill så väl och som alltid till sist lyckas med publikens hjälp. Dialogen med barnen i publiken, upplevelsen av tillfällighet, här och nu, är själva kärnan. Barnet inuti den gamle clownen möter barnet i var och en i publiken och lust uppstår, ofta vänskap, ibland t o m kärlek. Utanverket är alltid minutiöst förberett: kostymen, som hustrun Karin syr, sminkningen, rekvisitan, dekoren, allt är noga förberett, med starka, klara färger, för att hjälpa till att göra “överenskommelsen”, leksignalen, som hjälper publiken att förstå att detta är utanför, ovanför, vardagen. En vuxen som faktiskt LEKER. Och vi får vara med.
Genom missförstånden tvingar han barnen att vara precisa. Genom att så småningom lyckas, åstadkommer han en härligt lycklig gemensamhetskänsla.
Skrattet är viktigare än någonsin. Ett vaccin mot dåliga vibrationer.
Skrattet är belöning både för den som skrattar och för den som hör det.
Skrattet är den kortaste vägen mellan två människor.
Press:
“Clownen Manne är ojämförlig. Hans publikkontakt är enastående. Jag har aldrig sett på maken. Han upprättar ett samförstånd med sin publik som jag trodde var möjligt bara med vuxna. Han spelar med vidöppna kort, det viktiga är inte illusionen, överraskningen eller virtuositeten utan det gemensamma språket., den ömsesidiga förtjusningen. Clownen Mannes program kan se enkla ut, men bygger på en djup kunskap om och en äkta kärlek till publiken. Det är stort artisteri.”
Lars Linder DN
Om produktionen
Produktionsuppgifter:
Clownen Manne:”Äntligen Här!” av och med Manne af Klintberg
På scen: Clownen Manne
Affisch: Tomas Lundquist
Clownskötare o kostym: Karin af Klintberg
Produktion: Clownen Manne & Co AB www.kulturpool.se/manne
Manne af Klintberg är ordförande i IPA-Sweden, Barns rätt till lek, se www.ipa-sweden.org

Välkomna

www.dieselverkstaden.se

Dieselverkstaden är en före detta industribyggnad i Sickla, Nacka. Inuti byggnaden huserar nio aktörer från kommun, landsting, näringsliv och föreningsliv som tillsammans har förvandlat den gamla industrifabriken till ett hus som vibrerar av spännande, engagerande och angelägna aktiviteter för stora som små.

Datum / Tid

lördag, 29 februari 2020 kl: 15:00

Plats

Stockholm, Dieselverkstaden, Lilla scen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad