kl: 15:00

Familjelördag: Nosferatu

Dieselverkstaden, Lilla scenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Med Turteatern

Datum 14 mars, 2020
Tid 15:00-15:45

Var Stora scen

Målgrupp Från 4 år

Längd: 45 min

Nosferatu är en vampyr som bor ensam i ett stort och mörkt slott. Hen försöker få tiden att gå genom att klura fram det bästa skrämselbuset, prata med sin vän Fladderfredrik och skriva brev till döden. Tillsammans med Råttrik – en råtta som kan spela orgel – väntar Nosferatu på sina nästa besökare … Törs du hälsa på?
Föreställningen är en visuell och musikalisk upplevelse där stämningen växlar mellan att vara rolig och inbjudande, till lite läskig. Föreställningen framförs av en orgelmusiker och en skådespelare. Regissören samarbetar med barn ur målgruppen för att skapa en historia som både pirrar och roar.
Den tyska stumfilmen Nosferatu från 1922 är en skräckfilmsklassiker och en av expressionismens pärlor. Skräckgenren undanhålls ofta barn, men i åldern 4¬-7 tänker många på spöken och övernaturliga krafter. Vi vill ta vår unga publik och deras tankar och föreställningar på allvar.
Press
?”Energiskt. lustfyllt och med en njutbar skräck”
Karin Helander (SvD)
”Tur-teaterns oängsliga stil är oemotståndlig – vampyrteater för barn visste vi inte att vi ville ha.” Maria Edström (Expressen)
”Skrämseleffekterna utvärderas i dialog med barnen, som bland annat kommer på Nosferatu med att gömma handdockan i rockfickan. Det gör att skräcken blir avdramatiserad och magkittlande på samma gång.”
Jacob Lindström (DN)

Välkomna
www.dieselverkstaden.se

Dieselverkstaden är en före detta industribyggnad i Sickla, Nacka. Inuti byggnaden huserar nio aktörer från kommun, landsting, näringsliv och föreningsliv som tillsammans har förvandlat den gamla industrifabriken till ett hus som vibrerar av spännande, engagerande och angelägna aktiviteter för stora som små.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2020-03-14 15:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: