Menu

Familjelördag: Bzzz - Om Bin Och Människor

Stockholm

Dieselverkstaden, Lilla scen
lördag, 25 april 2020 kl:15:00

Familjelördag: Bzzz – om bin och människor – med Pygméteatern
Datum 25 april, 2020
Tid 15:00-15:35

Var Lilla scen
Målgrupp Från 5 år
Längd: 35 min

Rekommendation: En oupptäckt bivärld öppnar sig för stora och små med en fantastisk bidrottning och hennes drönare. Visste du att biet funnits längre än Homo sapiens? Hur går det egentligen till när ett bi pollinerar? Och hur gör bin för att inte frysa ihjäl om vintern? Förvånade och imponerade möter vi biets magiska värld.
Katarina Weidhagen, Kulturhuset Dieselverkstaden

Biljetter 100 kr per person
Kan vid mån av plats köpas på Dieselverkstadens biljettkassa

Bina var här långt innan oss – redan för 120 miljoner år sedan levde bina sitt märkliga liv här på jorden. De överlevde meteorsmällen som utrotade dinosaurierna, såg mammutarna dö ut och människors tidsåldrar komma och gå. De har sett antiken, Shakespears dramer och industrialiseringen födas. Och hela tiden har de idogt arbetat vidare med sitt sisyfosarbete – att pollinera blommor som sen kan bära frukt. Idag är binas framtid hotad, men hoppet om räddning finns. Om det finns modiga människor som kan hjälpa till.

En lekfull och filosofisk föreställning för barn. Med dockor och två skådespelare berättas här binas världshistoria och hur de interagerat med oss människor under lång tid. Det blir en finurlig upplevelse som kan förändra både människor och bins liv.

Tid: 35 minuter
Pris: 100 kronor per biljett, klicka här för att boka!
Från 5 år. Det är svårt att sätta åldersgränser, detta är en rekommendation. Kolla gärna trailern för att få en uppfattning om föreställningen.

Välkomna

www.dieselverkstaden.se

Dieselverkstaden är en före detta industribyggnad i Sickla, Nacka. Inuti byggnaden huserar nio aktörer från kommun, landsting, näringsliv och föreningsliv som tillsammans har förvandlat den gamla industrifabriken till ett hus som vibrerar av spännande, engagerande och angelägna aktiviteter för stora som små.

Datum / Tid

lördag, 25 april 2020 kl: 15:00

Plats

Stockholm, Dieselverkstaden, Lilla scen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad