Henryson + Beatbows

Dieselverkstaden, Lilla scenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

HENRYSON + BEATBOWS

Nu kör vi igång en helt ny konsertserie på Dieselverkstadens scener där vi samarbetar med cellisten och tonsättaren Svante Henryson som i sin tur bjuder in gäster till sina konserter, vi kallar serien för Henryson + och den kommer att bjuda på många spännande musikaliska möten från beatbox till klassisk musik, filmusik, jazz och mycket mer.

Den 19 april har Svante Henryson bjudit in beatboxaren Mattias Yilbar Norgren till Dieselverkstadens lilla scen. Tillsammans har de duon Beatbows som förenar fjäderlätta celloklanger med blytunga beatboxbeats. Och blytunga cellobeats med fjäderlätta beatboxklanger. Det är virtuost, det är lekfullt, det är musikanteri på högsta nivå.

Beatbows debuterade för två år sedan vid Kungliga Musikaliska Akademiens årssammankomst, ett framträdande som utgjorde en premiär för beatbox i ett av våra högtidligaste musikaliska sammanhang.

Mattias Yilbar Norgren är en av våra främsta beatboxare och har uppträtt med många av Sveriges största artister. Han beatboxar i flera olika sammanhang, genrer och länder. Det finns inga gränser. Mattias spelade trummor redan som spädbarn och har varit beatboxare sedan 15-årsåldern. Yrkesmässigt lever han ett dubbelliv: han är både professionell musiker och bilmekaniker. Mattias är ende svensk med folkhögskolepoäng i ämnet Beatbox.

Söndagens konsert kommer att bjuda på cello och beatbox till låtar skrivna av Svante Henryson. Hans låtar är en blandning av jazz, klassiskt, indiskt och rock. Mattias adderar dessutom en hiphop-faktor till denna mix.

Var: Dieselverkstadens lilla scen
När: 19 april 16:00-17:15

Medverkande: BEATBOWS – Svante Henryson, cello & Mattias Yilbar Norgren, beatbox

Biljetter: 160 kr (ordinarie), 90 kr (studenter och pensionärer)

Varmt välkomna!
www.dieselverkstaden.se

Dieselverkstaden är en före detta industribyggnad i Sickla, Nacka. Inuti byggnaden huserar nio aktörer från kommun, landsting, näringsliv och föreningsliv som tillsammans har förvandlat den gamla industrifabriken till ett hus som vibrerar av spännande, engagerande och angelägna aktiviteter för stora som små.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2020-04-19 16:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: