Menu

Familjelördag Glad Och Sur I Ur Och Skur

Stockholm

Dieselverkstaden, Lilla scen
lördag, 21 november 2020 kl:15:00

Från 3 år

Plats/lokal: Lilla scen

Pris: 100 kronor per biljett. Biljetter kan också i mån av plats köpas i Dieselverkstadens Biljettkassa.

Familjelördag: Glad och Sur i ur och skur – Mittiprickteatern – Dieselverkstaden

Antal platser: 80

Evenemangets längd: 30 min
Kulturhuset Dieselverkstaden jobbar framåt och presenterar högkvalitativa program för hösten 2020. Även om vi inte vet hur hösten kommer att se ut. Kultur behövs idag mer än någonsin. Vi på Kulturhuset Dieselverkstaden kommer självklart att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring offentliga arrangemang och anpassa vår verksamhet utifrån dessa.

En angelägen och alltid lika aktuell föreställning om känslor. Skådespelarna har stark och ärlig närvaro där barnen bjuds in till dialog. Starka känslor och betydelsen av att få uttrycka dem på olika sätt.
En underfundig pjäs om känslor och vad som gör oss till de vi är. Sofia Sur och Gustav Glad är städare på teatern. Sofia är nästan alltid glad och Gustav är nästan alltid sur, konstigt eller hur? Vad är det som gör att man blir glad eller sur? Blir alla glada på samma sätt, eller är det olika? Och hur är det när man är ledsen, överraskad, rädd eller arg?
En dag ska Sofia och Gustav städa logen, rummet där skådespelarna klär om till sina teaterkostymer. Rummet är fyllt av kläder, hattar och skor. Bland alla saker hittar de ett manus, en teaterpjäs, som de nyfiket börjar läsa. Till sin förvåning upptäcker de att teaterpjäsen handlar om dem själva.
Glad och Sur i ur och skur är en pjäs för barn som handlar om känslor och hur de påverkar oss och vår omgivning. Vi gör ett förarbete i stadsdelen Rinkeby-Kista i Stockholm – och samtalar kring föreställningens tema och improviserar tillsammans med barnen. Allt detta blir ett manus och till slut en föreställning. Vårt sätt att arbeta är otroligt givande för såväl oss på teatern, som för barn och personal.
Press: Lennart Gustafsson och Aja Rodas leker sig igenom en uppsjö av känsloyttringar.
Anna Håkansson, DN
”Mittiprickteatern ger barnpubliken en palett starka känslor”.
Karin Helander, SvD
Tid: 30 minuter

Hjärtligt välkomna!

www.dieselverkstaden.se

Dieselverkstaden är en före detta industribyggnad i Sickla, Nacka. Inuti byggnaden huserar nio aktörer från kommun, landsting, näringsliv och föreningsliv som tillsammans har förvandlat den gamla industrifabriken till ett hus som vibrerar av spännande, engagerande och angelägna aktiviteter för stora som små.

Datum / Tid

lördag, 21 november 2020 kl: 15:00

Plats

Stockholm, Dieselverkstaden, Lilla scen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad