Menu

What´s left behind

Stockholm

Dieselverkstaden, Stora Scen
torsdag, 30 mars 2017 kl:19:00

What’s left behind av Helena Franzén
Datum
29 mars, 2017
30 mars, 2017
31 mars, 2017
Tid 19:00
Var Stora scen
Längd: ca 60 min

Premiär 23 mars 2017 NorrlandsOperan
Helena Franzén fortsätter sitt sökande runt existentiella teman om människans förhållningssätt till sin egen utmätta tid.

Boken Leva, Tänka, Titta av den amerikanska författaren Siri Hustvedt har inspirerat till frågor runt människans förmåga att minnas: Hur och varför minns vi? Vad väljer vi att minnas? och Vad blir kvar när vi lämnar jorden? Vad är det att ha ett kroppsminne? Kan vi minnas det som ännu inte har hänt?

Publiken träder in i ett slags gränsland där skiljelinjen mellan det som är innanför och utanför, helhet och del, jag och inte jag, förändras hela tiden.

Musiken som är skapad av Jukka Rintamäki har ekoeffekter, upprepningar och förvanskningar av musikfraser som tema. Tillsammans med Markus Granqvists ljusdesign och Håkan Jelks videoprojektioner, byggs suggestiva stämningar upp som kan vara tvetydiga, drömska och glidande- Whats left behind.

Foto: Håkan Jelk

Koreografi: Helena Franzén

Musik: Jukka Rintamäki

Dans: Katarina Eriksson, Joel Fritzon, Åsa Lundvik Gustavson, David Norsworthy, Liza Penkova, Patricia Saliba

Ljus: Markus Granqvist

Foto och video: Håkan Jelk
What’s left behind är ett samarbete med NorrlandsOperan, med stöd av Canada Council
Dieselverkstaden, Stockholm 29-31 mars
För mer information kontakta producent Lena Uhlander +46 70 572 86 65, lena.uhlander@gmail.com www.helenafranzén.se, www.vimeo.com/helenafranzen

Helena Franzén: Dansare och koreograf, utbildad vid Balettakademien i Stockholm och Danshögskolans koreografutbildning. Har varit verksam som koreograf och dansare i 25 år och koreograferat över 70 verk. Undervisar regelbundet i teknik och repertoar i Skandinavien och Europa. Har skapat verk för bl a GöteborgsOperans Balett, Skånes Dansteater, Regionteater Väst, Norrdans, MobitaDansco i Tammerfors, DDT Company och Kungliga Operan i Köpenhamn. Mottog Svenska Teaterkritikers Förenings danspris 2011. 2014 tilldelades Helena även Per Ganneviks stipendiet/Konstnärsnämnden.

Biljetter

Pris
Ordinarie 200 kr
Studerande, pensionärer samt scenpassinnehavare 160 kr

Biljetter kan även köpas i Dieselverkstadens Informationsdisk

Välkomna!
www.dieselverkstaden.se

Dieselverkstaden är en före detta industribyggnad i Sickla, Nacka. Inuti byggnaden huserar nio aktörer från kommun, landsting, näringsliv och föreningsliv som tillsammans har förvandlat den gamla industrifabriken till ett hus som vibrerar av spännande, engagerande och angelägna aktiviteter för stora som små.

Datum / Tid

torsdag, 30 mars 2017 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Dieselverkstaden, Stora Scen

Karta (Google)

Typ

Dans

Kostnad

100kr - 200kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad