Menu

AB3 och Peppers Ghost - Norrdans

Stockholm

Dieselverkstaden, Stora Scen
fredag, 21 april 2017 kl:19:00

AB3 och Peppers Ghost

En föreställning i två delar, en akt om talet tre och om svårigheten att vara fyra, om vad som omger oss och varför det finns där. En akt om reflektioner, ljus och visuell magi. Med hjälp av ny teknik och antika element.

Succén AB3 av Martin Forsberg är tillbaka. Efter premiären 2009 har AB3 turnerat flitigt i hela landet och på internationella festivaler. Föreställningen med häpnadsväckande uppfinningsrika kostymer och scenografi av Jenny Nordberg är ett föredömligt exempel på en banbrytande koreografi inom dansbranschen och hyllades av både publik och recensenter.

En av de äldsta traditionerna inom scenkonsten är användandet av illusioner för att iscensätta till synes omöjliga bedrifter, liksom effekten Pepper’s Ghost. Magi har charmat och förflyttat publik i århundraden. I föreställningen Pepper’s Ghost samarbetar Fernando Melo med bildkonstnären Yoko Seyama och kombinerar ny teknik och användningen av antika element som speglar, reflektioner, uppdykande och försvinnande, för att ta med publiken på en rytmisk resa i samtida bilder.

AB3:
Koreograf:Martin Forsberg
Kostymdesign / scenografi:Jenny Nordberg
Ljusdesign:Mads Nilsen
Dansare: Tomáš ?ervinka, Claudia Fürnholzer, César García Steensen, Viktor Konvalinka, Jakub M?drzycki, Hanna Nussbaumer, Anaïs Pensé, Leila Verlinden

Peppers Ghost:
Koreograf:Fernando Melo
Scenografi / ljusdesign:Yoko Seyama
Musik:Dirk P Haubrich
Kostymdesign:Jérôme Delbey

Dansare:Tomáš ?ervinka, Claudia Fürnholzer, César García Steensen, Viktor Konvalinka, Jakub M?drzycki, Hanna Nussbaumer, Anaïs Pensé, Leila Verlinden

Premiär 11 mars 2017 på Härnösands Teater

Längd: 90 min
Plats: Stora scen, plan 2
Biljettpris: 225 :-

Biljett kan även köpas i Dieselverkstadens biljettkassa.

Varmt välkommen!

Kulturhuset Dieselverkstaden

Dieselverkstaden är en före detta industribyggnad i Sickla, Nacka. Inuti byggnaden huserar nio aktörer från kommun, landsting, näringsliv och föreningsliv som tillsammans har förvandlat den gamla industrifabriken till ett hus som vibrerar av spännande, engagerande och angelägna aktiviteter för stora som små.

Datum / Tid

fredag, 21 april 2017 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Dieselverkstaden, Stora Scen

Karta (Google)

Typ

Dans

Kostnad

200kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad