Menu

Alae- rörelse i ett nära möte med musik -Andersson Dance

Stockholm

Dieselverkstaden, Stora Scen
fredag, 20 oktober 2017 kl:19:00

Koreografen Öjan Andersson och danskompaniet Andersson Dance skapar ett nytt verk i samarbete med pianisten Per Tengstrand. Alae är ett helaftonsverk för tre dansare och en pianist inspirerat av Beethovens sonater. Det är ett helt nytt sätt att lyssna på och uppleva Beethovens tidlösa musik, som framförs av fyra virtuoser på scenen, med världspremiär pa? Växjö Konserthus den 30 september.

I det nya verket Alae möts för första gången Örjan Andersson, en av Sveriges mest uppskattade koreografer, och den New York-baserade pianisten Per Tengstrand som är en av Sveriges mest framgångsrika artister på de internationella konsertscenerna. Tillsammans med dansarna Javier Perez, Ida “Inxi” Holmlund och Jernej Bizjak, kostymören Bente Rolandsdotter och scenografen och ljussättaren Chrisander Brun skapar den konstnärliga duon ett helt nytt verk där Beethovens klassiska stycken möter den samtida dansen. Utifrån tre av Beethovens sonater berättas tre historier som framförs av de tre dansarna och pianisten Per Tengstrand.

– Det är ett annorlunda och högst personligt sätt att lyssna och titta på klassisk musik, säger Örjan Andersson. Ett möte mellan musikern, dansaren och publiken i en demokratisk anda där vi leker med rollerna. Jag är intresserad av hur vi lyssnar på musik och vad bilden gör med lyssnandet.

Alae är en benämning på en form som liknar en vinge – som är vinglik – och som man kan hitta både i människokroppen och på en flygel. Det var ett ord som jag fastnade för. En annan betydelse av ordet är ett litet rum, en alkov, i klassiska romerska hus, som öppnar upp sig mot mot ett större rum eller en innergård. Att jämföra med den konstnärliga process som arbetet med koreografi kan vara för mig.

Alae har premiär på Växjö Konserthus den 30 september
och samproduceras med Regionteatern Blekinge Kronoberg.
90 minuter inklusive paus

Biljetter köpes här eller Dieselverkstadens biljettkassa.

Ordinarie pris: 225 kr
Studenter, pensionärer och scenpassinnehavare: 150 kr

Välkomna!
www.dieselverkstaden.se

Läs mer här.




Dieselverkstaden är en före detta industribyggnad i Sickla, Nacka. Inuti byggnaden huserar nio aktörer från kommun, landsting, näringsliv och föreningsliv som tillsammans har förvandlat den gamla industrifabriken till ett hus som vibrerar av spännande, engagerande och angelägna aktiviteter för stora som små.

Datum / Tid

fredag, 20 oktober 2017 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Dieselverkstaden, Stora Scen

Karta (Google)

Typ

Dans

Kostnad

150kr - 225kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad