Menu

Odysseus – Norrdans

Stockholm

Dieselverkstaden, Stora Scen
torsdag, 5 april 2018 kl:19:00

05 april, 2018 Tid 19:00-20:10

Var Stora scen

Längd: ca 70 min utan paus

Människan har alltid fascinerats av myter om hjältar som visar vägen till uppoffringar och mod. Legenden om Odysseus från Ithaka är en av de mest kända grekiska historierna och en värdefull andlig skatt som fortfarande talar till oss. Odysseus hemresa från Troja präglades av ??förlust och hjärtesorg men också av personlig utveckling och triumf.

Arketypen av en hjälte enligt grekiska myter var inte endast en fysisk stark karaktär utan också en intelligent, slug och modig person med ett stort hjärta och förmågan att agera. Hjältar beskrevs inte heller som perfekta och gudomliga varelser på något sätt utan var inspirerade av mänsklighetens grundläggande källor. Även om dagens kultur är helt annorlunda än forntida samhällens, kan vi uppfatta och kanske förstå originalspråk och budskap från antika myter. Berättelserna i sig är odödliga och knutna till människan.

Biljetter 200 kr
kan även i mån av plats köpas i Dieselverkstadens biljettkassa

Den prisbelönta koreografen Lenka Vagnerová (Tjeckien) är intresserad av dualiteten i en mytologisk hjälte som enligt legenderna hade både superkrafter och ideala karaktärsdrag men också var skör. Hon vill utforska Odysseus inre kvalitéer som påhittighet, viljestyrka och mod. Hur hanterade Odysseus rädsla, ensamhet, kärlek och vänskap? Hur hittar vi sambanden med vår tid? Hur små saker kan göra någon till en hjälte och hur viktigt det är att ha hoppet kvar även i livets motgångar. Våra liv är fyllda av kamp, hopp, kärlek och tårar. Likt Odysseus liv.

Än idag finns hjältar överallt, men kanske är vi för blinda att se eller för fega att våga erkänna hjältedåd. Fortfarande måste en riktig hjälte övervinna, slåss och gå igenom många utmaningar för att uppnå sitt slutliga mål -att nå sitt hem, sin kärlek och harmoni.

Vi utlovar en adrenalinfylld föreställning som säkert får dina handflator att bli svettiga. Följ med på Odysseus hemresa och möt dina inre demoner!

Koreografi: Lenka Vagnerová
Tonsättare: Tomáš Vychytil
Kostymdesigner: Kate?ina Štefková
Ljusdesigner/Scenograf: Martin Chocholousek
Dansare: Tomáš ?ervinka, Claudia Fürnholzer, César García Steensen, Viktor Konvalinka, Jakub M?drzycki, Hanna Nussbaumer, Anaïs Pensé, Verena Pircher

Världspremiär: 10 mars 2018 på Härnösands Teater

Föreställningens längd: 70 minuter utan paus

www.dieselverkstaden.se

Varmt välkomna!


Dieselverkstaden är en före detta industribyggnad i Sickla, Nacka. Inuti byggnaden huserar nio aktörer från kommun, landsting, näringsliv och föreningsliv som tillsammans har förvandlat den gamla industrifabriken till ett hus som vibrerar av spännande, engagerande och angelägna aktiviteter för stora som små.

Datum / Tid

torsdag, 5 april 2018 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Dieselverkstaden, Stora Scen

Karta (Google)

Typ

Dans

Kostnad

200kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad