Menu

Lulespexet

Stockholm

Dieselverkstaden, Stora Scen
fredag, 11 maj 2018 kl:18:00

Lulespexet Vlad III Dracula

Datum 11 maj, 2018 kl 18:00-20:30

Stora scen, Dieselverkstaden


Längd: ca 2,5 tim


Lulespexet Vlad III Dracula handlar om legenden om vampyren Dracula. Det var författaren Bram Stoker som i slutet på 1800-talet skapade legenden. Hans bok är baserad på historierna om Vlad III Draculas terrorvälde i 1400-talets Valakiet, i nuvarande Rumänien. Vlad III är känd under epitetet Tepes, rumänska för Pålspetsaren, för att som avrättningsmetod ha spetsat tusentals av hans fiender på pålar. Året är 1460. Osmanska riket, lett av den nyblivne sultanen Mehmed Erövraren, sträcker sig från Kaukasus i öst till Valakiet i väst. I Valakiet styr familjen Dracula, med den pro-osmanske yngre brodern Radu cel Frumos på tronen.

Som små satt Radu och hans äldre bror Vlad fånge hos Mehmeds far för att hålla Radu och Vlads far, dåvarande regenten av Valakiet, i schack och allierad med Osmanska riket. Vlad tog illa upp av fångenskapen och allt vad osmaner heter. Radu, för liten för att förstå stundens allvar, knöt starka band med Mehmed och osmanerna.

Efter faderns död gör Vlad allt han kan för att hålla osmanerna utanför Valakiet, även om det innebär krig. Med Mehmeds hjälp tar Radu tronen från Vlad och försätter sin bror i exil. Vlad spenderar nu all sin tid åt att planera sin hämnd. Samtidigt sprids rykten om en vampyr i Valakiet över hela Europa, vilket lockar till sig monsterjägarna Van Helsing och Stoker. Är Vlad vampyren de letar efter? Vem vet…

Biljetter
Ordinarie pris 175:-
Student/pensionär 150:-

Biljetter kan i mån av plats köpas i Dieselverkstadens biljettkassa

Välkomna!

www.dieselverkstaden.se



Dieselverkstaden är en före detta industribyggnad i Sickla, Nacka. Inuti byggnaden huserar nio aktörer från kommun, landsting, näringsliv och föreningsliv som tillsammans har förvandlat den gamla industrifabriken till ett hus som vibrerar av spännande, engagerande och angelägna aktiviteter för stora som små.

Datum / Tid

fredag, 11 maj 2018 kl: 18:00

Plats

Stockholm, Dieselverkstaden, Stora Scen

Karta (Google)

Typ

Dans

Kostnad

150kr - 175kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad