kl: 19:00

Knutssons karameller - Jazzpärlor

Dieselverkstaden, Stora ScenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Välkommen till Dieselverkstadens stora scen den 12 oktober, luta dig tillbaka och njut av jazzens pärlor i höstens första karamell. Dessutom bjuder denna trio på sånger ur barockrepertoaren och några folkvisor.

Medverkande:
Jeanette Köhn – sång
Johan Norberg – gitarr
Jonas Knutsson – saxofoner

Jeanette, Johan och Jonas möttes i mångåriga samarbeten med trombonisten Nils Landgren, dels i projektet ”New eyes on baroque” och dels i ”Christmas with my friends”.

Jeanette Köhn är en av Sveriges mest mångsidiga sopraner. Hon är sedan länge en etablerad konsert- och opera-sångerska med engagemang världen över. Jeanette gjorde hösten 2017 succé på Oscarsteatern med föreställningen ”Happy days are here again!” med Karl Dyall, Rennie Mirro. Jeanette var solist vid det Kungliga bröllopet mellan H.K.H. Kronprinsessan Victoria och Herr Daniel Westling. Hon blev Guldmask-belönad för sin rolltolkning som Roxanne på Oscarsteatern i Stockholm. Hon är också känd för sina huvudroller i Cosi fan Tutte, Il Re Pastore, Trollflöjten och Euridice vid Drottningholms Slottsteater. Jeanette blev hyllad för sin medverkan i Povel Ramels revyer, bland andra Knäpp igen och Kolla Klotet.

Johan Norberg - gitarrist och krönikör - har i snart 20 år haft ett samarbete med Jonas Knutsson under namnet ”Norrland” som också är namnet på deras 3 CD:s. Dom har tillsammans gjort turnéer runt om i Sverige och Europa, Musik till berättarföreställningen ”Västerbotten” har det också blivit. Melodier och ackord som ljuder av ekon från traditionella danslåtar från Västerbottens inland, latinska färger, västafrikanska rytmer och jazz. Johan är även krönikör i tidningen VI.

Jonas Knutsson är en oerhört skicklig och virtuos saxofonist främst verksam inom jazz och folkmusik. Dessutom är han kompositör, arrangör och producent. Jonas specialitet är att sammanföra jazzens språk med folkmusikens i många olika konstellationer, t.ex. med Elise Einarsdotter Ensemble, Enteli, Nordan, Stockholm Folk Big Band, Berger Knutsson Spering, Lena Willemark, Mats Öberg, Ale Möller, Nils Landgren, Johan Norberg m.fl.


När: 12 oktober kl 19:00
Var: Dieselverkstadens stora scen, plan 2
Längd: 75 minuter utan paus

Biljetter:
Ordinarie pris 150 kr
Rabatterat pris 80 kr (studenter och pensionärer).

Vi har också glädjen att kunna erbjuda möjligheten att gå 2 stycken till priset av 1!
Biljetter kan även köpas i Dieselverkstadens informationsdisk.

Välkomna!

www.dieselvekstaden.seDieselverkstaden är en före detta industribyggnad i Sickla, Nacka. Inuti byggnaden huserar nio aktörer från kommun, landsting, näringsliv och föreningsliv som tillsammans har förvandlat den gamla industrifabriken till ett hus som vibrerar av spännande, engagerande och angelägna aktiviteter för stora som små.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2018-10-12 19:00


Plats/Lokal:

Adress:

Stockholm,


Fler tillfällen:

Ge oss och andra en recension om du va där!


Urval ur aktuella nyheter

Bild på Museernas Stjärnkockar Står För Menyn På Sthlm Food & Wine
PRESS
19 okt
kl: 15:20

Museernas Stjärnkockar Står För Menyn På Sthlm Food & Wine

Kockarnas Krog är ett stående - och mycket populärt - inslag på Sthlm Food & Wine. Årets upplaga av Kockarnas Krog görs i samarbete med Sveriges bästa museirestauranger som drivs av välkända kockprofiler. Sthlm Food & Wine, som arrangeras på Stockholmsmässan 9-11 november, är Nordens största mat- och dryckesevent. I år tas Kockarnas Krog över av några av Sveriges...

Bild på Sex Miljoner I Stöd Till Viktiga Kb-Projekt
PRESS
19 okt
kl: 14:10

Sex Miljoner I Stöd Till Viktiga Kb-Projekt

Kungliga biblioteket (KB) får sammanlagt nära sex miljoner kronor i projekt- och infrastrukturstöd av Riksbankens Jubileumsfond (RJ). Projekten handlar om att tillgängliggöra handskrifter från 15- och 1600-talet, och om att förbättra texttolkningen av digitaliserade dagstidningar. Stödet är en del i RJ:s utdelning av drygt 350 miljoner kronor till forskare inom humaniora och...

Bild på Mø Släpper Albumet
PRESS
19 okt
kl: 13:20

Mø Släpper Albumet "forever Neverland"

Det globala genombrottet öppnade alla dörrar till drömmarnas land. Men det skapade också ett förvirrande kaos för MØ och därför valde hon att gå tillbaka till sig själv och söka sin egen väg framåt - och skriva med hjärtat. För hon vill hellre vara popvärldens äkta och felbara människa än en upphöjd celebritet. Ur denna resa kommer nu hennes andra album "Forever Neverland",...

Hitta oss på Facebook