kl: 19:00

Knutssons karameller - Jazzpärlor

Dieselverkstaden, Stora ScenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Välkommen till Dieselverkstadens stora scen den 12 oktober, luta dig tillbaka och njut av jazzens pärlor i höstens första karamell. Dessutom bjuder denna trio på sånger ur barockrepertoaren och några folkvisor.

Medverkande:
Jeanette Köhn – sång
Johan Norberg – gitarr
Jonas Knutsson – saxofoner

Jeanette, Johan och Jonas möttes i mångåriga samarbeten med trombonisten Nils Landgren, dels i projektet ”New eyes on baroque” och dels i ”Christmas with my friends”.

Jeanette Köhn är en av Sveriges mest mångsidiga sopraner. Hon är sedan länge en etablerad konsert- och opera-sångerska med engagemang världen över. Jeanette gjorde hösten 2017 succé på Oscarsteatern med föreställningen ”Happy days are here again!” med Karl Dyall, Rennie Mirro. Jeanette var solist vid det Kungliga bröllopet mellan H.K.H. Kronprinsessan Victoria och Herr Daniel Westling. Hon blev Guldmask-belönad för sin rolltolkning som Roxanne på Oscarsteatern i Stockholm. Hon är också känd för sina huvudroller i Cosi fan Tutte, Il Re Pastore, Trollflöjten och Euridice vid Drottningholms Slottsteater. Jeanette blev hyllad för sin medverkan i Povel Ramels revyer, bland andra Knäpp igen och Kolla Klotet.

Johan Norberg - gitarrist och krönikör - har i snart 20 år haft ett samarbete med Jonas Knutsson under namnet ”Norrland” som också är namnet på deras 3 CD:s. Dom har tillsammans gjort turnéer runt om i Sverige och Europa, Musik till berättarföreställningen ”Västerbotten” har det också blivit. Melodier och ackord som ljuder av ekon från traditionella danslåtar från Västerbottens inland, latinska färger, västafrikanska rytmer och jazz. Johan är även krönikör i tidningen VI.

Jonas Knutsson är en oerhört skicklig och virtuos saxofonist främst verksam inom jazz och folkmusik. Dessutom är han kompositör, arrangör och producent. Jonas specialitet är att sammanföra jazzens språk med folkmusikens i många olika konstellationer, t.ex. med Elise Einarsdotter Ensemble, Enteli, Nordan, Stockholm Folk Big Band, Berger Knutsson Spering, Lena Willemark, Mats Öberg, Ale Möller, Nils Landgren, Johan Norberg m.fl.


När: 12 oktober kl 19:00
Var: Dieselverkstadens stora scen, plan 2
Längd: 75 minuter utan paus

Biljetter:
Ordinarie pris 150 kr
Rabatterat pris 80 kr (studenter och pensionärer).

Vi har också glädjen att kunna erbjuda möjligheten att gå 2 stycken till priset av 1!
Biljetter kan även köpas i Dieselverkstadens informationsdisk.

Välkomna!

www.dieselvekstaden.seDieselverkstaden är en före detta industribyggnad i Sickla, Nacka. Inuti byggnaden huserar nio aktörer från kommun, landsting, näringsliv och föreningsliv som tillsammans har förvandlat den gamla industrifabriken till ett hus som vibrerar av spännande, engagerande och angelägna aktiviteter för stora som små.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2018-10-12 19:00


Plats/Lokal:

Adress:

Stockholm,


Fler tillfällen:

Ge oss och andra en recension om du va där!


Urval ur aktuella nyheter

Bild på Emma Ringqvist Och Hjalmar Fries Är Årets Äventyrare 2018
PRESS
23 mar
kl: 14:20

Emma Ringqvist Och Hjalmar Fries Är Årets Äventyrare 2018

Emma Ringqvist och Hjalmar Fries är Årets kvinnliga respektive manliga äventyrare. Priset delades ut på Explore Outdoor på Stockholmsmässan den 23 mars. Den prestigefulla utmärkelsen Årets Äventyrare syftar till att lyfta fram och tydliggöra äventyret som ett fenomen, men också den lust och beslutsamhet som äventyrarna besitter och som visar att ingenting är omöjligt. I år är...

Bild på Wallows Släpper Debutalbumet
PRESS
22 mar
kl: 20:50

Wallows Släpper Debutalbumet "nothing Happens"

Efter singeln "Are You Bored Yet? (feat. Clairo)" släpper det amerikanska alternativa rock bandet Wallows nu sitt debutalbum "Nothing Happens". Albumet spelades in i Sargent Studios, Los Angeles, och har producerats av GRAMMY-belönade John Congleton (St. Vincent, Alvvays, Future Islands). Det nya albumet fångar de kaotiska känslorna; sårbarhet, rädsla och förlust som kommer med att växa...

Bild på Tv-Aktuella Renaida Släpper Singeln
PRESS
22 mar
kl: 14:20

Tv-Aktuella Renaida Släpper Singeln "i Like It" Idag.

Renaida är just nu högaktuell i TV4s stora underhållningsprogram Stjärnornas Stjärna, där programidén är att man tolkar olika musikgenres. I första episoden som gick i lördags blev Renaida hyllad för sin version av rockbandet KISS stora hit "Heavens On Fire" och blev tilldelad en guldstjärna av genre-coachen Joacim Cans. Under sommaren och hösten 2018 har Renaida medverkat i...

Hitta oss på Facebook