Menu

Märgben - Norrdans

Stockholm

Dieselverkstaden, Stora Scen
tisdag, 16 april 2019 kl:19:00

Märgben - Norrdans

– Jag har alltid känt mig som en same. Detta trots att jag inte jobbar med renskötsel, inte pratar samiska och inte kan jojka. Då jag var fem år frågade min mamma mig vad jag tyckte var bäst med att vara same. Jag svarade ”- Att äta märgben”. Den frågan har följt mig in i vuxen ålder. Varför känner jag mig samisk? Och varför ger det mig trygghet och en tillhörighet?

Simone Grøtte är en koreograf från Lakselv i Nord-Norge. Hennes arbete påverkas starkt av hennes samiska bakgrund och hon bor kvar och arbetar i den arktiska regionen. Enligt koreografen Jo Strömgren har hon ”en talang att göra en lokal historia universell och en särskild förmåga att förvandla det triviala till något exotiskt”. I sitt konstnärskap utforskar Simone Grøtte frågor om identitet och tillhörighet, med ett tillvägagångssätt som fokuserar på mänskliga känslor och perspektiv. Hon arbetar ofta med ljudupptagningar, nyskriven musik och objekt – något hon också vill göra i ”Märgben.”

På scenen ser vi hela Norrdans internationella ensemble. Föreställningen turnerar främst i de fyra nordligaste regionerna i Sverige. Den har också redan väckt nationellt och internationellt intresse.

När: 16 april 2019 kl 19:00
Var: Stora scen, plan 2
Målgrupp: alla är välkomna!
Föreställningens längd: 60-75 minuter

Biljetter
Ordinarie pris 200 kr

Biljetter kan i mån av plats även köpas i Dieselverkstadens biljettkassa.

Välkomna!

www. dieselverkstaden.se


Dieselverkstaden är en före detta industribyggnad i Sickla, Nacka. Inuti byggnaden huserar nio aktörer från kommun, landsting, näringsliv och föreningsliv som tillsammans har förvandlat den gamla industrifabriken till ett hus som vibrerar av spännande, engagerande och angelägna aktiviteter för stora som små.

Datum / Tid

tisdag, 16 april 2019 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Dieselverkstaden, Stora Scen

Karta (Google)

Typ

Dans

Kostnad

200kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad