kl: 19:00

Knutssons karameller: Sillage

Dieselverkstaden, Stora ScenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Knutssons karameller presenterar Sillage


21 mars, 2019 kl 19:00-20:15


Dieselverkstadens stora scen


Målgrupp Vuxna och unga vuxna


Längd: 75 min


I vårens sista karamell bjuder Jonas Knutsson in två mästerliga musiker från Paris. Marylene Ingremeau sång (Frankrike) och Khalid Kouhen slagverk (Marocko). De har sedan många år ett samarbete i Paris som går under namnet Sillage. Efter turnéer i Frankrike, Indien, Mellanöstern och flera afrikanska länder kommer dom nu för första gången till Sverige för att presentera sin musik i möte med Jonas Knutsson. Publiken kommer att bjudas på en fascinerande poetisk resa. Vackra sånger från olika kontinenter, virtuos vokal och rytmisk jonglering, lekfulla dialoger, vackra ljud. Traditionellt och nyskrivet.Marylene Ingremau, sångerska, röst och språkekvilibrist som har en lång erfarenhet inom jazz och folkmusik. Hon utforskar sefardisk sång, italienska folklåtar, indisk sång som hon studerat för Wasifuddin Dagar m.m.

Hon är medgrundare, tillsammans med Marie Esteve, av musikteaterbolaget Ouï-Dire. Som sådan har hon hjälpt till att skapa shows som «Trompe-Oreille och Virelangue» och «Graine de géant» i samverkan med «Philharmonie de Paris» Hon stöder fred och mänskliga rättigheter som solist i Michel Garniers verk på UNESCO i Paris, i Europa och i Mellanöstern.Khalid Kouhen hanterar skickligt och med lång erfarenhet en rad olika slagverk.

Daf, tabla, ghatam, congas m.m. Han har jobbat med storheter inom Jazz, pop, världsmusik, brasilianskt och indiskt. 1993 skapade han TOUCOULEURS, en percussionsskola i Rennes för olika traditionella slagverk (brasilianskt, afrikanskt och indiskt). Han samarbetar med tex. Majid Bekkas, Archie Shepp, Chico Freeman, Glen Ferris, El Hadj D’Niaye

Förvånansvärt sällan får Stockholm besök av franska musiker. Missa inte detta unika tillfälle.

Välkomna! Bienvenue !Medverkande: Marylene Ingremeau – sång, Khalid Kouhen- slagverk och Jonas Knutsson – saxofoner.Biljetter: 150 kr (ordinarie),
80 kr (pensionär eller studerande).
kan även i mån av plats köpas direkt i Dieselverkstadens infodisk

Välkomna
www.dieselverkstaden.se


Dieselverkstaden är en före detta industribyggnad i Sickla, Nacka. Inuti byggnaden huserar nio aktörer från kommun, landsting, näringsliv och föreningsliv som tillsammans har förvandlat den gamla industrifabriken till ett hus som vibrerar av spännande, engagerande och angelägna aktiviteter för stora som små.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-03-21 19:00


Plats/Lokal:

Adress:

Stockholm, Marcusplatsen 17


Fler tillfällen:

Ge oss och andra en recension om du va där!


Hitta oss på Facebook