Familjelördag: För Att Jag Säger Det

Dieselverkstaden, Stora scenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

För att jag säger det med Unga Klara on tour

Unga Klara tar sig an childism – diskriminering och fördomar mot barn!
Barn är den grupp i samhället som har minst makt över sina egna liv.
Synen på barnet är att det ska växa upp och bli färdig människa.Barndomen är en parentes, vuxenheten är norm.Att vara barn är att snart bli vuxen. Varför ser vi inte barnet som en fullvärdig människa? Alla vuxna har varit barn.
Hur kommer det sig att vi ändå bidrar till barnets underordnade roll i samhället? Hur skulle samhället kunna se annorlunda ut?

Är en barnledd revolution möjlig?
Tänk om trotsigheten är civil olydnad? barnets vägran är motstånd mot maktutövning? buset är samhällsomstörtande verksamhet?

Med avstamp i den senaste forskningen kring vuxnas makt och barns motståndsstrategier vässar Unga Klaras konstnärliga ledning pennorna och spänner musklerna för att skapa ett myllrande och storslaget verk som vill mötas i ögonhöjd. Den niohövdade ensemblen arbetar fysiskt och flerspråkigt med inspiration av dans, konst och performance.

Rekommendation: Hur känns det när vuxna skrattar åt en när man är allvarlig? Eller något är livsviktig? Hur känns det att känslor möts av skratt eller hån istället för förståelse. Unga Klara tar sig an childism – diskriminering och fördomar mot barn!
Katarina Weidhagen, Kulturhuset Dieselverkstaden

30 minuter
Från 3 år men passar absolut lite äldre barn också!
Stora scen, plan 2
Pris vuxna/barn 100 kr

Välkomna!

www.dieselverkstaden.se

Dieselverkstaden är en före detta industribyggnad i Sickla, Nacka. Inuti byggnaden huserar nio aktörer från kommun, landsting, näringsliv och föreningsliv som tillsammans har förvandlat den gamla industrifabriken till ett hus som vibrerar av spännande, engagerande och angelägna aktiviteter för stora som små.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-09-21 15:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: