Menu

Knutssons Karameller: Klubb Mariama Med Fanta Yayo

Stockholm

Dieselverkstaden, Stora scen
torsdag, 31 oktober 2019 kl:19:00

Knutssons karameller presenterar

KNUTSSONS KARAMELLER PRESENTERAR KLUBB MARIAMA MED FANTA YAYO

DATUM 31 oktober, 2019
TID 19:00
VAR Dieselverkstadens Stora scen

LÄNGD: 1 timma och 15 min
Denna karamell bjuder på västafrikanska rytmer när Klubb Mariama och sångerskan Fanta Yayo kommer till Dieselverkstadens stora scen.
Fanta Yayo är en sångerska och dansare från Guinéa Conakry som flyttade till Sverige i början av 2000-talet. Hon har tidigare har sjungit med band som Tamala och Afrotronics, och även turnerat internationellt med bland annat Mamady Keita Jr och kora-mästaren Seckou Keita. Hon är dessutom en mycket uppskattad dansare och danspedagog och har hållit i massor av workshops runtom i Sverige och Europa genom åren.
Fanta är en griot (en västafrikansk sångare, historieberättare, underhållare, lovsångare, musiker och muntlig historiker), en djeli (en västafrikansk historieberättare), som fötts in musiken och dansen, och hennes bröder tillhör Guinéas musiker-elit. Fanta själv är en entertainer av rang med stor karisma och en kraftfull röst. I våras var hon i Mary Kantes studio i Guinéa för att spela in sin debut-CD i eget namn.
Medverkande:
Fanta Yayo – Sång
Robin Cochrane – Slagverk
Kaj Szyszkiwicz – Gitarr
Jonas Knutsson – Saxofoner
Om du vill se klipp med Fanta Yayo, klickar du på länkarna nedan:
https://stockholmjazz.se/artist/fanta-yayo/
https://www.youtube.com/watch?v=FgzGXpPN8Hs

Datum: Torsdag den 31 oktober
Tid: 19:00
Plats: Dieselverkstadens stora scen
Biljetter: 150 kr (ordinarie), 80 kr (student och pensionär).Biljetter kan vid mån av plats köpas eller direkt i Dieselverkstadens informationsdisk.
Jonas Knutsson- saxofonist, tonsättare och arrangör – är en återkommande gäst på Dieselverkstadens scener. I hans arrangemang blandas teman och genrer och vävs samman och bildar föreställningsserien Knutssons karameller. Karameller kan ju som bekant ha olika smak, en del är söta eller starka men de kan också vara sura eller beska. Så kom till Dieselverkstadens scener och upplev bland annat improviserad jazz, yoga

Alla är välkomna!

www.dieselverkstaden.se

Dieselverkstaden är en före detta industribyggnad i Sickla, Nacka. Inuti byggnaden huserar nio aktörer från kommun, landsting, näringsliv och föreningsliv som tillsammans har förvandlat den gamla industrifabriken till ett hus som vibrerar av spännande, engagerande och angelägna aktiviteter för stora som små.

Datum / Tid

torsdag, 31 oktober 2019 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Dieselverkstaden, Stora scen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad