Menu

Filmvisning Och Samtal Ester Blenda

Stockholm

Dieselverkstaden, Stora scen
torsdag, 21 november 2019 kl:18:30

Filmvisning och samtal: Ester Blenda
Datum 21 november, 2019

Tid 18:30-20:30
Var Dieselverkstadens stora scen
Längd: 120

Välkommen på filmvisning av Anna Hylanders film Ester Blenda. Efter filmen håller Anna Hylander i ett samtal om filmen och Ester Blenda Nordström.

Långfilmsdokumentären ESTER BLENDA av Anna Hylander (89 min) från 2016. Producerad av Frid & Frid i samarbete med SVT/K-special och Filmpool Nord, samt stöd från SFI.

Filmen är en känslosam berättelse om Ester Blenda Nordströms spektakulära liv i det tidiga 1900-talet. Hon var en banbrytande journalist och författare, först i Sverige med att wallfraffa och hennes flickböcker kom att inspirera Astrid Lindgren. Ester Blenda levde sitt liv fullt ut och utan kompromisser med tidens konventioner. Hon skrev artiklar och böcker från sina långa resor till samerna i nordligaste Sverige, från Argentina, USA, Japan, Kina och Kamtjatka. Till Stockholm återvände hon allt jämt och till sin hemliga kärlek Carin. En kvinna från 1910?talet kommer att inspirera 2010?talets publik.

Röster: Rakel Wärmländer, Tova Magnusson, Sara Sommerfeld, Peter Viitanen, Agneta Ahlin, Ivan Mathias Petersson mfl. Berättare: Anna Hylander.

Filmen guldbaggenominerades i kategorin Bästa Ljud/Ljuddesign.

Var: Dieselverkstadens stora scen

När: 21 november 18:30

Biljetter 50 kr
Biljett kan även köpas direkt i Dieselverkstadens Biljettkassa
Välkomna

www.dieselverkstaden.se

Dieselverkstaden är en före detta industribyggnad i Sickla, Nacka. Inuti byggnaden huserar nio aktörer från kommun, landsting, näringsliv och föreningsliv som tillsammans har förvandlat den gamla industrifabriken till ett hus som vibrerar av spännande, engagerande och angelägna aktiviteter för stora som små.

Datum / Tid

torsdag, 21 november 2019 kl: 18:30

Plats

Stockholm, Dieselverkstaden, Stora scen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad