Par I Narrar

Dieselverkstaden, Stora scenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Gästspel från Kulturhuset Stadsteatern på Kulturhuset Dieselverkstaden.

Unikt tillfälle att se gästspel från Kulturhuset Stadsteatern:
Par i narrar - En utforskande komedi av och med Gunilla Röör och Per Sandberg.
Pjäsen, som på ett skruvat och roligt vis, vill undersöka både klassiska och moderna narrars makt och relation till makt, innanförskap och utanförskap, är skriven och framförs av det äkta paret Gunilla Röör och Per Sandberg.
– Det har varit en fantastisk, om än krävande, konstnärlig process, där vi verkligen brottats (bokstavligen) för att våga ge oss hän, kasta oss ut i det okända, med en starkt lustfylld idé och kärleksförklaring till narrens innersta och ytliga väsen, säger Gunilla Röör.
– Vi har båda känt ett starkt släktskap till narren, men känner också att denna figur är något bortglömd på dagens teaterscener. Men narren finns! Makthavare, politiker, ståuppkomiker, chefer – vi känner nog alla en narr, också idag, på gott och ont…, säger Per Sandberg.
Vad är en narr? Vem var kungens narr förr i tiden? Har kungen en narr nu, 2019? Eller vem är narr? Och vem var hen? En stackars krympling med bjällror i mössan? Eller en sanningssägare och gycklare som förstår att utnyttja sin makt?
Välkommen till en lek och demaskering av Narren – allt från hovnarren i historien till de två arbetslösa åldrande narrarna som behöver varandra. Som både roar och oroar.
Skådespelarna Gunilla Röör och Per Sandberg har båda en rik teaterkarriär att se tillbaka på, men hade båda längtat efter ett gemensamt projekt bortom den traditionella teateruppsättningen. Utgångsläget är en lust till det burleska och överdrivna som både innehåller stor komik men också sorg. Till sin hjälp har de texter av William Shakespeare, Lars Forsell och Staffan Westerberg.
Den nyskrivna, utforskande komedin Par i narrar hade urpremiär på Teater Giljotin den 18 oktober och gästar Kulturhuset Dieselverkstadens stora scen den 5 december.

Målgrupper: Vuxna

Plats/lokal: Stora scen

Biljetter: 150 kr ordinarie pris
100 kr för studenter och pensionärer
Biljetter kan i mån av plats köpas i Dieseleverkstadens Biljettkassa.


Antal platser: 250

Evenemangets längd: 70 min
MEDVERKANDE PÅ SCENEN
Medverkande: Gunilla Röör och Per Sandberg PRODUKTION Av och regi: Gunilla Röör och Per Sandberg
Scenografi: Robert Karlsson
Kostym: Gudrun Rösnes
Ljus: Anders Shorty Larsson
Mask och dockdesign: Susanne von Platen
Komposition: Rikard Borggård
Narröga: Anna-Lo Fjellström
Fotograf: Bengt Wanselius
När: 5 december 19:00
Var: Dieselverkstadens stora scen
Speltid: 1 h 10 min, ingen paus
Biljetter 150 kr ordinarie pris, 100 kr för studenter och pensionärer.


Webblänk: https://dieselverkstaden.se/evenemang/par-i-narrar/

Välkomna!
www.dieselverkstaden.se

Dieselverkstaden är en före detta industribyggnad i Sickla, Nacka. Inuti byggnaden huserar nio aktörer från kommun, landsting, näringsliv och föreningsliv som tillsammans har förvandlat den gamla industrifabriken till ett hus som vibrerar av spännande, engagerande och angelägna aktiviteter för stora som små.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-12-05 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: