Inställt!

Promise Land - Andersson Dance

Dieselverkstaden, Stora scenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Örjan Andersson och Helena Billgren – Promise Land

Koreografen Örjan Andersson och Andersson Dance återkommer nu till oss på Dieselverkstaden efter ett bejublat gästspel av verket Alae 2017. Denna gång i en samproduktion med Riksteatern och produktionen Promise Land.

Promise land är en dansföreställning som skildrar en drömsk värld med mörk klangbotten och drastisk humor. Utgångspunkten för föreställningen är Helene Billgrens konstnärskap. Det här är första gången koreografen Örjan Andersson samarbetar med en bildkonstnär och första gången som Helene Billgren arbetar med dans.

Helene Billgren bildvärld tar plats i scenografi och kostym och detta får sedan en gestaltning genom dansarna. Det skavda och kantiga får en upphöjd betydelse och misstagen blir en tillgång. Det är ett ordnat kaos.

Temat för föreställningen är drömmens absurda logik och Örjan och Helene säger sig vara inspirerade av surrealismen och dadaismen. Konstriktningar som handlar om det absurda och om spontana impulser som intellektet inte hunnit påverka.
Örjan Anderssons dansstil brukar beskrivas som musikalisk, fysisk och jordnära. Han är koreografen som komponerar rörelser, ofta med både dansare och musiker på scenen.
I dag är Örjan Andersson, med det egna kompaniet Andersson Dance, en av våra mest prisade koreografer med återkommande uppdrag både i Sverige och utomlands, främst för de stora scenerna. I det nya verket Promise land som ingår i Riksteaterns nya serie Koreografserien möter vi hans koreografi i ett närmare, mindre format.

Helene Billgren är en av våra mest framstående konstnärer och var senast aktuell med en stor retrospektiv utställning på Liljevalchs Konsthall i Stockholm.

På scen ser vi Jenny Nilson, tidigare premiärdansös vid Kungliga baletten och Brittanie Brown, utbildad på Juillard School, New York. Brittanie har under de senaste åren varit knuten till Skånes Dansteater.

Riksteatern i samproduktion med Andersson Dance.
Andersson Dance genomför sin verksamhet med stöd av Kulturrådet, Stockholms Stad och Region Stockholm.

Medverkande:
Brittanie Brown
Jenny Nilson

Koreografi: Örjan Andersson
Dramaturgi: Anna Berg
Scenografi och kostym: Helene Billgren
Ljusdesign: Luka Curk
Ljuddesign: Niklas Swanberg
Maskör: Anna Olofson

Datum: tisdag 20 oktober, 2020
Tid: 19:00
Var: Stora scen
Längd: ca 60 min
Biljettpris: ordinarie 200 kr, student tom 26 år 100 kr

Biljetter kan även köpas i Kulturhuset Dieselverkstadens informations

www.dieselverkstaden.se
Välkomna!

Dieselverkstaden är en före detta industribyggnad i Sickla, Nacka. Inuti byggnaden huserar nio aktörer från kommun, landsting, näringsliv och föreningsliv som tillsammans har förvandlat den gamla industrifabriken till ett hus som vibrerar av spännande, engagerande och angelägna aktiviteter för stora som små.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2020-10-20 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: