Menu

Familjelördag: Hej Sverige Med Teater Pero

Stockholm

Dieselverkstaden, Stora scen
lördag, 14 november 2020 kl:15:00

Från 7 år
Plats/lokal: Stora scen

Pris: 100 kronor per biljett. biljetter kan även i mån av plats köpas i Dieselverkstadens Biljettkassa
Antal platser: 90

Evenemangets längd: 40 min

Kulturhuset Dieselverkstaden jobbar framåt och presenterar högkvalitativa program för hösten 2020. Även om vi inte vet hur hösten kommer att se ut. Kultur behövs idag mer än någonsin. Vi på Kulturhuset Dieselverkstaden kommer självklart att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring offentliga arrangemang och anpassa vår verksamhet utifrån dessa.
Publiken sitter runt en Sverigekarta och lyssnar på vad barn funderar på. Stort som smått blir vi serverade vad som rör sig i olika barn hjärnor. Det är både roligt och sorgligt men framför allt väldigt spännande, samtidigt som vi får geografikunskaper.
En avlång pjäs om att vara ganska stor och bo någonstans mitt i eller vid sidan av. Hur låter det när barn själva får beskriva sin verklighet? Vad har de att säga om sin plats på jorden? Det ville vi ta reda på så vi har ställt en massa nyfikna frågor till ett stort antal mellanstadiebarn spridda över hela Sverige. Svaren Teater Pero har fått in är fantastiska!
I föreställningen Hej Sverige! delar de med sig av barnens berättelser och tankar i en rapp, tänkvärd, musikalisk och rolig föreställning . - Att vara barn är bra. Av många anledningar, men ibland är det jättesvårt! - Jag tycker att det är viktigt med vatten, alltså det är bra att ha vatten annars kan man dö. - Min hemmakänsla är att gå till alla rum och läsa böcker där. - Jag ser en häck. Den ser ut som vanligt. - Jag spelar fett mycket. - Min väg till skolan är bra, snabb och normal.
Press:
”Kaj Ahlgren och Pernilla Göst gestaltar avspänt, rörligt och respektfullt situationer utifrån citat och skärvor ur barnaliv i ”Hej Sverige!” Klurigt och klokt när teatern tror på barnen”
SvD
Publikröster:
”Det var länge sen jag såg en så bra pjäs som vi kan koppla till skolans värdegrundsarbete!” Lärare på Lilla Albyskolan ”Det är så roligt när det är en vuxenpjäs och en barnpjäs i ett!”
Lärare i Botkyrka kommun

Det är svårt att sätta åldersgränser, detta är en rekommendation. Kolla gärna trailern för att få en uppfattning om föreställningen.

Varmt välkomna!

www.dieselverkstaden.se

Dieselverkstaden är en före detta industribyggnad i Sickla, Nacka. Inuti byggnaden huserar nio aktörer från kommun, landsting, näringsliv och föreningsliv som tillsammans har förvandlat den gamla industrifabriken till ett hus som vibrerar av spännande, engagerande och angelägna aktiviteter för stora som små.

Datum / Tid

lördag, 14 november 2020 kl: 15:00

Plats

Stockholm, Dieselverkstaden, Stora scen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad