Menu

Familjelördag: Bokstavsbyrån Med Zebradans

Stockholm

Dieselverkstaden, Stora scen
lördag, 10 oktober 2020 kl:15:00

En hyllning till det lustfyllda lärandet! En dansföreställning med humor som bygger på forskning. Hur förkroppsligar man bokstäver med dans? Galet och roligt – uppskattas av målgruppen!

Inger och Sanna har mycket att göra! Telefonen ringer stup i kvarten och olika läs- och skrivuppgifter ska lösas. Åt vilket håll skrivs ett brev? Hur blir en krumelur en bokstav? Sammansatta ord får eget liv och plötsligt dansas orden till en härlig låt! Disco… och kula… disco… och svans… disco och DANS blir discodans! Publiken är med och ljudar och hjälper till med olika ord.

I ett lekfullt sammanhang med hjälp av danskonsten tar ZebraDans fasta på fantasi, lek och rörelse för att på ett lustfyllt sätt arbeta med barns språkutveckling. Det är ett stort engagemang hos barnen och att ljuda bokstäver blir lekande lätt som att sjunga eller dansa, som alla barn gör. Lustfyllt med mycket glädje!

Press: ”Här blir alfabetet bokstavligt till en fysisk koreografi. Det är en smart idé som rymmer både pedagogiska och konstnärliga aspekter. Dansarna riktar sig ibland direkt till barnen och väcker deras engagemang när de får gissa, bokstavera och visa vad de kan”
Anna Ångström, SvD

Regi: Magdalena Eriksson
Medverkande dansare: Inger Kolterud och Sanna Lundström
Musik: David Shutrick
Scenografi/kostym: Anna Nyberg,
Ljus: Clyde Blomberg
Mask: Cais-Marie Björnlod
Fotograf: Magnus Thelin och Elin Nilsson
Produktion: ZebraDans

Målgrupper/åldersgräns: Från 5 år
Antal platser: 50 st
När: Lördag 10 oktober kl 15:00
Plats/lokal: Stora scen
Pris: 100 kronor per biljett.

Biljetter kan även köpas i Dieselverkstadens biljettkassa i mån av plats.

Varmt välkomkomna!

www.dieselverkstaden.se

Dieselverkstaden är en före detta industribyggnad i Sickla, Nacka. Inuti byggnaden huserar nio aktörer från kommun, landsting, näringsliv och föreningsliv som tillsammans har förvandlat den gamla industrifabriken till ett hus som vibrerar av spännande, engagerande och angelägna aktiviteter för stora som små.

Datum / Tid

lördag, 10 oktober 2020 kl: 15:00

Plats

Stockholm, Dieselverkstaden, Stora scen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad