Menu

Henryson + La Strada

Stockholm

Dieselverkstaden, Stora scen
fredag, 27 november 2020 kl:19:00

Nino Rota är djupt förknippad med filmmusik, inte minst som Federico Fellinis parhäst och musikalisk musa. Hans renommé sköt i höjden bland den bredare publiken med musiken till Francis Ford Coppolas Gudfadern.

Rotas musik är en genre i sin egen rätt. Man skulle kunna benämna den melankolisk cirkusjazz med fria utflykter i tid och rum. Genom allt, som en röd tråd, löper den italienska folkmusikens stora kärlek till melodi. Rota och Fellini kompletterade varandra väl i skildringen av det tragikomiska i människans existens. Vackert och groteskt på en och samma gång.

La Strada är en kvintett som på sitt eget vis skildrar en del av den enorma musikskatt Nino Rota står för. Fem musiker med olika bakgrunder och röster möts här för att med omsorg och lekfullhet förvalta och förvandla en del av filmhistoriens mest älskade verk.

Medverkande: La Strada (Peter Nylander – gitarr, Svante Henryson – cello, Lisa Långbacka – dragspel, Ingrid Schyborger – kontrabas, Peter Danemo – trummor)

När: fredag 27 november kl 19:00-20:15
Pris: 160 kr ordinarie pris, 90 kr studerande och pensionärer
Var: Stora scen, plan 2


www.dieselverkstaden.se
Välkomna!

Dieselverkstaden är en före detta industribyggnad i Sickla, Nacka. Inuti byggnaden huserar nio aktörer från kommun, landsting, näringsliv och föreningsliv som tillsammans har förvandlat den gamla industrifabriken till ett hus som vibrerar av spännande, engagerande och angelägna aktiviteter för stora som små.

Datum / Tid

fredag, 27 november 2020 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Dieselverkstaden, Stora scen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad