Menu

Knutssons Karameller Presenterar Emil Ingmar

Stockholm

Dieselverkstaden, Stora scen
fredag, 2 april 2021 kl:19:00

Knutssons karameller presenterar Emil Ingmar

Jonas Knutsson är äntligen tillbaka på Dieselverkstadens stora scen med sin konsertserie Knutssons karameller. Denna gång har han bjudit in Emil Ingmar och hans band som är albumaktuella. Emil skriver melodisk musik i gränslandet mellan jazz, pop och klassiskt. Musik med djup som är lätt för vem som helst att ta till sig.

Pianisten och kompositören Emil Ingmars platta beskrivs som en ömsint käftsmäll. Tolv låtar som tillsammans speglar platser, minnen och sinnesstämningar. Musik från skogarna, radhusen, badplatserna. Musik om längtan hem till Värmland, att hoppa från femman, att drömma om storstan.

– Man brukar ju säga att musik väcker minnen, men denna gång har jag låtit mina minnen väcka musiken. För mig ligger det nära till hands att knyta både härliga och jobbiga känslor till olika platser jag spenderat mycket tid vid, drömt om eller bara cyklat förbi miljoner gånger. Jag är väl en obotlig nostalgiker på det sättet, säger Emil Ingmar.

Till sin hjälp har Emil samlat några av Sveriges främsta improvisatörer, t.ex. saxofonisten Jonas Knutsson bidrar med sitt självklara sound till det större ramverket. Musiken innehåller inslag av hiphop, folkmusik och jazz. Den akustiska, varma klangbotten är uppblandad med elektroniska och råa inslag, vilket skapar en spännvidd som sträcker sig mellan stiltje och full storm. Nostalgitrippen når sin kulmen i titelspåret Karlavagnen – en plats lika oändlig och storslagen som stjärnbilden.

Emil Ingmar, född och uppvuxen i Karlstad, hoppade av Musikhögskolan i Stockholm för att studera psykologi i Uppsala. Men det dröjde inte länge innan han hade händerna fulla med musikprojekt. De senaste åren har han varit verksam som ackompanjatör och frilansande musiker. Komponerandet har löpt som en tråd genom hela livet. Samtidigt som han skrev examensuppsats om musikpsykologi spelade han in sitt första fullängdsalbum som blev varmt mottagen när den släpptes i februari 2020.

Medverkande:
Jonas Knutsson – Sopransaxofon
Emil Ingmar – Piano
Fredrik Jonsson – Kontrabas
Calle Rasmusson – Trummor

När: fredag den 2 april 19:00-20:15
Pris: 160 kr ordinarie pris, 90 kr studerande och pensionärer
Var: Stora scen, plan 2
Längd: 75 min


www.dieselverkstaden.se
Välkomna!

Dieselverkstaden är en före detta industribyggnad i Sickla, Nacka. Inuti byggnaden huserar nio aktörer från kommun, landsting, näringsliv och föreningsliv som tillsammans har förvandlat den gamla industrifabriken till ett hus som vibrerar av spännande, engagerande och angelägna aktiviteter för stora som små.

Datum / Tid

fredag, 2 april 2021 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Dieselverkstaden, Stora scen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad