Ljuvliga Djurgården

DjurgårdenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Under vår stadsvandring Ljuvliga Djurgården, promenerar vi genom århundraden och livsöden - vi lär känna de människor som rört sig på ön. Möt Bellman,
trubaduren som föll handlöst förälskad i området och Ulla Winbladh, kungligheter med knasiga uppståg och Djurgårds-Kalle som lockade till sig damer med sin lösmustasch och vevorgel.

Vi berättar om dåtidens kändisar, om de som uppträdde och sjöng på Djurgårdens många teatrar och som på något vis fallit i glömska med tidens gång. I ett Stockholm väldigt olikt det vi ser idag skjutsar roddarmadamer besökare som vill slippa grindavgiften till ön, och lejon slåss i bur för att roa allmänheten och kungligheter (eller...?). Brännvinet flödar och utskänkningsställen går att finna i varje hörn. Varmt välkommen på vår härliga stadsvandring Ljuvliga Djurgården.

Mötesplats:
Turen avgår från Visit Djurgården som ligger på Djurgården strax efter Djurgårdsbron. Guiden finns på plats ca 10 minuter innan avgång. Håll utkik efter guide iklädd blåa eller vita kläder med OURWAY logga.

Djurgården eller Södra Djurgården är en ö och en stadsdel i Stockholm. Själva ön har historiskt även hetat Valdemarsön.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-11-02 14:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: