Menu

Kärleken Kommer Att Skilja Oss Åt

Stockholm

Dramaten, Elverket
torsdag, 5 maj 2016 kl:19:00

Speltid: ca 1 timme, ingen paus
"Skaffa dig en biljett till denna magiska föreställning. Se den! Se den! Se den!" - Teaterstockholm.se
"Låtarna framförs i följd som en konsert, men befolkas av aviga figurer som man till slut får lika svårt att skiljas från som karaktärerna i en bra roman." - DN
"Tonbruket ger musiken tyngd och driv" - Svd
Upplev Joy Divisions musik som en levande musikvideo. Sju av bandets låtar, översatta till svenska av författaren Sara Stridsberg, framförs och gestaltas på scen i en livemusikföreställning. Grammisbelönade bandet Tonbruket spelar live tillsammans med skådespelarna Andreas Rothlin Svensson, Karin Bengtsson, Maia Hansson Bergqvist, Eric Stern och Nina Zanjani.
Joy Division var ett av sin tids absolut mest inflytelserika band, trots att de bara hann spela in två album innan sångaren Ian Curtis tragiskt tog sitt liv 1980. Bandet har aldrig upphört att locka nya fans och deras melankoliska musik fortsätter att leva och påverka. På Dramaten hörs Joy Divisions låtar i nya arrangemang som lyfter fram melodier och texter.
Regissören Sally Palmqvist Procopé och tonsättaren Stefan Johansson har arbetat tillsammans i flera uppsättningar tidigare, nu senast med Hans och Greta på Elverket 2014.
Sara Stridsberg, författare och dramatiker, har uppmärksammats för pjäser som Valerie Solanas ska bli president i Amerika, Medealand och Dissekering av ett snöfall. Hon är också aktuell med romanen Beckomberga. Ode till min familj. Hon har belönats med bland andra De Nios vinterpris, Doblougska priset från Svenska Akademien och tidningen Vi:s litteraturpris.
Tonbruket består av Dan Berglund, Martin Hederos, Ola Hultgren och Johan Lindström. Bandet belönades med en Grammis för "Årets jazz" vid Grammisgalan 2014.
I föreställningen förekommer stroboskopljus, rök från rökmaskin och stark ljudvolym.

Lokal: Lilla Elverket

Datum / Tid

torsdag, 5 maj 2016 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Dramaten, Elverket

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

100 - 290

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad