Menu

Och Ge Oss Skuggorna

Stockholm

Dramaten
torsdag, 26 oktober 2017 kl:19:00

"Det är andlöst, det är storslaget. Det är Dramatenhistoria." Svd
"En stark, njutbar och obehaglig uppsättning" DN
"Vi möter en utsökt ensemble." Aftonbladet
"Dramatenteater när den är som bäst" Expressen
Ingen pjäs är mer förknippad med Dramaten än Eugene ONeills självbiografiska Lång dags färd mot natt, som fick legendarisk urpremiär på Stora scenen 1956 och testamenterades till teatern av författaren. Och ge oss skuggorna är Lars Noréns pjäs om nobelpristagaren O’Neill, skrivandet och ensamheten.
Familjedramat utspelar sig en oktoberdag 1949 i Eugene ONeills hus på Atlantkusten. Författaren firar födelsedag tillsammans med sina två vuxna söner från två olika förhållanden och sin nya hustru. Frun och sönerna lever i skuggan av den litterära giganten, Nobelprisbelönad och upphöjd, men ångestdrabbad och plågad. Hans stora mästerverk har ännu inte nått sin publik.
Och ge oss skuggorna hade urpremiär på Dramaten 1991. Nu är den tillbaka på Stora scenen med Örjan Ramberg och Lena Endre som Eugene ONeill och hans hustru Carlotta och Thomas Hanzon och Erik Ehn som ONeills söner. Textade föreställningar den 26 september, 18 oktober

Lokal: Stora scenen

Dramaten, formellt Kungliga Dramatiska Teatern, är Sveriges nationalscen för det talade dramat. Dramaten grundades år 1788 av Gustav III, och har sedan dess haft kontinuerlig verksamhet. Nuvarande byggnad, det marmorvita teaterhuset, vid Nybroplan i Stockholm ritades av arkitekten Fredrik Lilljekvist och invigdes år 1908. Teatern spelar omkring tusen föreställningar per år på de sex scenerna, och dessutom turnerar Dramatens föreställningar regelbundet i Sverige.

Datum / Tid

torsdag, 26 oktober 2017 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Dramaten

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

110 - 450

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad