kl: 13:00

Karlsson På Taket

DramatenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Premiär: 28 maj, Stora Scenen
Astrid Lindgrens berättelse om den rebelliska Karlsson och hans vän Lillebror ges i en härlig, högtflygande familjeföreställning som sätter snurr på det mesta.
På taket till ett alldeles vanligt hus vid en alldeles vanlig gata i Sverige bor Karlsson. Han är en vacker, genomklok och lagom tjock man i sina bästa år med en liten propeller på ryggen. Med den kan han flyga, hjälpligt i alla fall… Han bestämmer sig för att landa hos Lillebror som bor med sina föräldrar och två syskon. Sen blir ingenting sig likt.
I rollen som Karlsson ser vi Krister Henriksson och som Lillebror Nour El Refai. Jazzband på scen framför Georg Riedels älskade musik. Regi av Alexander Öberg. Uppsättningen hade premiär på Göteborgs Stadsteater den 11 april 2015.
En föreställning för alla från 6 år.

Lokal: Stora scenen

Dramaten, formellt Kungliga Dramatiska Teatern, är Sveriges nationalscen för det talade dramat. Dramaten grundades år 1788 av Gustav III, och har sedan dess haft kontinuerlig verksamhet. Nuvarande byggnad, det marmorvita teaterhuset, vid Nybroplan i Stockholm ritades av arkitekten Fredrik Lilljekvist och invigdes år 1908. Teatern spelar omkring tusen föreställningar per år på de sex scenerna, och dessutom turnerar Dramatens föreställningar regelbundet i Sverige.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2016-06-11 13:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Karlsson på Taket

Karlsson på Taket, Världens bästa Karlsson på Spotify

Karlsson på taket

Världens bästa Karlsson

Karlsson på Taket, Fi-Fi-Fi-Filura på Spotify

Astrid Lindgrens bästa visor

Fi-Fi-Fi-Filura

Karlsson på Taket, Bara en liten hund på Spotify

Astrid Lindgrens bästa visor

Bara en liten hund

Karlsson på taket är en figur skapad av Astrid Lindgren, som hälsar på hemma hos sjuåringen Lillebror i lägenheten i Stockholm. Det finns tre böcker om Karlsson, Lillebror och Karlsson på taket (1955), Karlsson på taket flyger igen (1962) och Karlsson på taket smyger igen (1968) och de är alla illustrerade av Ilon Wikland.


I västvärlden är det Pippi Långstrump, som är Astrid Lindgrens mest kända och populära figur, men i östeuropeiska länder som Ryssland och Ukraina är det i stället Karlsson på taket, som är den mest kända och populära av hennes figurer.


Astrid Lindgren kan ha lånat idén från en liknande amerikansk berättelse om Mr. O’Malley i seriesagan ”Barnaby” (1942) av Crockett Johnson.