Menu

Esprit! Konsert med Ida Falk Winland

Stockholm

Drottningholms Slottsteater
lördag, 12 augusti 2017 kl:19:30

Ida Falk Winland, sopran och Drottningholmsteaterns orkester under Marc Minkowski. Musik och arior av W A Mozart och J Haydn.

Ida Falk Winland, svensk sopran med spirande internationell karriär möter den franske dirigenten Marc Minkowski i en exklusiv sommarkonsert tillsammans med Drottningholmsteaterns orkester.
Ida Falk Winland är ofta på resande fot och sjunger på de stora världsscenerna, nu senast på Parisoperan, i rollen som Fiordiligi i Così fan tutte. Hennes bas är annars Göteborgsoperan där hon medverkar i minst en produktion om året. Konserten på Drottningholm är den första i Stockholm på länge, och ett efterlängtat tillfälle för alla stockholmare som vill lyssna på en av våra främsta sopraner. Ida Falk Winland och Marc Minkowski har tidigare arbetat tillsammans på La Fenice i Venedig. Konserten den 12 augusti blir ett kärt återseende.
-Det ska bli så kul att komma tillbaka till Drottningholmsteatern där jag inte sjungit på flera år! Det är alltid något speciellt med Drottningholm, säger Ida Falk Winland. Jättekul också att arbeta ihop med Marc Minkowski igen!
-Ida är en lysande artist och det är otroligt glädjande att vi lyckats sammanföra henne med Marc Minkowski för en konsert tillsammans med Drottningholmsteaterns orkester. Vi kan utlova en ljuvlig sommarkonsert i vår magiska teater med musik av mästarna Mozart och Haydn, säger Sofi Lerström, Teaterchef.

Mer om Ida Falk Winland
Ida Falk Winland inledde säsongen på GöteborgsOperan med rollen som Ilia i Idomeneo, följt av Fiordiligi i Così fan tutte vid Opéra National de Paris. Under den kommande säsongen sjunger Ida åter Fiordiligi i Paris och därefter gör hon rollen som Adalgisa i Norma i Göteborg. Hon har varit en återkommande solist vid GöteborgsOperan där hon framträtt i roller som Morgana i Alcina, Cleopatra i Julius Caesar, Rosina i Barberaren i Sevilla och Susanna i Figaros bröllop. Ida har tidigare sjungit Pamina i Trollflöjten och Romilda i Xerxes på Kungliga Operan i Stockholm, och även gjort roller på Glyndebourne Festival,Teatro alla Scala i Milano, Helsinki Festival, Internationale Händel-Festspiele i Göttingen, Covent Garden i London och Opéra National de Lorraine. Ida Falk Winland har arbetat med dirigenter som Esa-Pekka Salonen, Sakari Oramo, Marc Minkowski, Gustavo Dudamel, Daniel Harding, och Valery Gergiev. Hon är en ofta anlitad konsertsolist och har sjungit med såväl Kungliga Filharmonikerna och Sveriges Radios Symfoniorkester som med Göteborgs Symfoniker. Senast Ida Falk Winland sjöng på Drottningholms Slottsteater var 2007 då hon sjöng Euridice i Monteverdis L’Orfeo med Rickard Söderberg som Orfeo. Ida Falk Winland har även samarbetat med den brittiske artisten Mika, senast på La Fenice i Venedig där en blandad publik av Mikas fans och en klassiskt intresserad publik fick ta del av Mikas verk i klassisk skrud.


Drottningholms Slottsteater, Drottningholmsteatern, i Drottningholms slottsområde på Lovön utanför Stockholm är en unik 1700-talsteater - den bäst bevarade i världen - med ett avancerat maskineri som möjliggör dekorväxlingar inför öppen ridå. De ursprungliga dekorerna är numera kopierade och bevarade. Dessutom har teatern falluckor, rörliga vågor, ljusmaskineri samt vind- och åskapparater som bidrar till att skapa föreställningarnas stämning. Teaterns scen hör fortfarande till landets djupaste, hela 20 meter, även om den med moderna mått mätt är ovanligt smal för sitt djup.

Datum / Tid

lördag, 12 augusti 2017 kl: 19:30

Plats

Stockholm, Drottningholms Slottsteater

Karta (Google)

Typ

Opera

Kostnad

295kr - 495kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad