Menu

Esprit! 3 x Wollstonecraft: Till försvar för kvinnans rättigheter

Stockholm

Drottningholms Slottsteater
lördag, 26 augusti 2017 kl:15:00

Filosofiskt samtal:

Samtal om Mary Wollstonecraft och den moderna feminismens födelse. Elisabeth Mansén, professor i idéhistoria vid Stockholms universitet och Anna Laestadius Larsson, författare och journalist. Rebecka Hemse skådespelare läser utvalda texter.

I en rasande fart, under endast sex veckor, 1790, skrev Mary Wollstonecraft sin storartade och passionerade bok Till försvar för kvinnans rättigheter. Den är ett brinnande svar på samtidens syn på kvinnans identitet och en skarp kritik mot Jean-Jacque Rousseaus (1712-1778) uppfostringsroman Emile, där kvinnans underordnade roll förstärktes. Med befogad vrede slåss Mary Wollstonecraft för förnuftet.

Plats: Déjeunersalongen

Drottningholms Slottsteater, Drottningholmsteatern, i Drottningholms slottsområde på Lovön utanför Stockholm är en unik 1700-talsteater - den bäst bevarade i världen - med ett avancerat maskineri som möjliggör dekorväxlingar inför öppen ridå. De ursprungliga dekorerna är numera kopierade och bevarade. Dessutom har teatern falluckor, rörliga vågor, ljusmaskineri samt vind- och åskapparater som bidrar till att skapa föreställningarnas stämning. Teaterns scen hör fortfarande till landets djupaste, hela 20 meter, även om den med moderna mått mätt är ovanligt smal för sitt djup.

Datum / Tid

lördag, 26 augusti 2017 kl: 15:00

Plats

Stockholm, Drottningholms Slottsteater

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

90kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad