Menu

Syskonen i Mantua

Stockholm

Drottningholms Slottsteater
torsdag, 20 september 2018 kl:19:30

Syskonen i Mantua - ny opera med gammal musik

Syskonen i Mantua skapas för Drottningholmsteatern och bygger på den sanna historien om tonsättaren Salamone Rossi och hans syster Europa som levde i den italienska staden Mantua runt sekelskiftet 1600.

Rossi komponerade underskön musik och var tonsättare vid hovet, där också systern var hyllad sångerska. De var båda uppskattade konstnärer men också utsatta på grund av sin judiska börd.

Syskonen i Mantua är en samtida opera med sina rötter i 1600-talets Europa, en politiskt laddad tid inte så olik vår egen.

2 timmar inkl paus

Drottningholms Slottsteater, Drottningholmsteatern, i Drottningholms slottsområde på Lovön utanför Stockholm är en unik 1700-talsteater - den bäst bevarade i världen - med ett avancerat maskineri som möjliggör dekorväxlingar inför öppen ridå. De ursprungliga dekorerna är numera kopierade och bevarade. Dessutom har teatern falluckor, rörliga vågor, ljusmaskineri samt vind- och åskapparater som bidrar till att skapa föreställningarnas stämning. Teaterns scen hör fortfarande till landets djupaste, hela 20 meter, även om den med moderna mått mätt är ovanligt smal för sitt djup.

Datum / Tid

torsdag, 20 september 2018 kl: 19:30

Plats

Stockholm, Drottningholms Slottsteater

Karta (Google)

Typ

Dans

Kostnad

150kr - 995kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad