Menu

ARIODANTE

Stockholm

Drottningholms Slottsteater
onsdag, 7 augusti 2019 kl:19:30

Mezzosopranen Ann Hallenberg är Artist in Residence på Drottningholms Slottsteater de kommande två åren. Uppdraget innebär att hon ges möjlighet att sätta sin konstnärliga prägel på teaterns verksamhet och att hon delar med sig av sin stora erfarenhet av barockrepertoaren.


Som en första del i samarbetet sjunger hon titelrollen i Händels Ariodante. Ariodante hade urpremiär 1735 på Covent Garden och spelades första gången i Sverige 1964 på just Drottningholmsteatern.


– Det känns helt fantastiskt att komma tillbaka till Drottningholmsteatern med Ariodante och med ett så magnifikt konstnärligt team. Det här är den absolut bästa scenen för att sjunga barockopera, och jag har provat många, säger Ann Hallenberg.


Med stöd av Drottningholmsteaterns Vänner ur Stiftelsen Henrik Nordmarks fond
Med stöd av Barbro Osher Pro Suecia Foundation


Opera seria i tre akter
Libretto: efter Antonio Salvi


På italienska, textas till svenska
Föreställningens längd är ca 4 timmar inklusive två pauser


Drottningholms Slottsteater, Drottningholmsteatern, i Drottningholms slottsområde på Lovön utanför Stockholm är en unik 1700-talsteater - den bäst bevarade i världen - med ett avancerat maskineri som möjliggör dekorväxlingar inför öppen ridå. De ursprungliga dekorerna är numera kopierade och bevarade. Dessutom har teatern falluckor, rörliga vågor, ljusmaskineri samt vind- och åskapparater som bidrar till att skapa föreställningarnas stämning. Teaterns scen hör fortfarande till landets djupaste, hela 20 meter, även om den med moderna mått mätt är ovanligt smal för sitt djup.

Datum / Tid

onsdag, 7 augusti 2019 kl: 19:30

Plats

Stockholm, Drottningholms Slottsteater

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

0kr - 160

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad