Menu

Figaros bröllop

Stockholm

Drottningholms Slottsteater
onsdag, 12 augusti 2015 kl:19:30

Marc Minkowski, en av världens främsta dirigenter, kommer till Drottningholmsteatern. Med sig har han ett franskt team som tillsammans rönt stora framgångar, framför allt för sina fina tolkningar av barockens mästerverk.
Under de tre kommande säsongerna sätter vi upp Mozarts Da Ponte-trilogi - Figaros bröllop (Wien 1786), Don Giovanni (Prag 1787) och Così fan tutte (Wien 1790).
-Vi ska berätta historien om en karaktär som är både mystisk och välbekant, farlig och vänskaplig, avskyvärd och älskvärd, säger regissören Ivan Alexandre. I vår tolkning av trilogin handlar det i själva verket om en enda rollfigur som rör sig från pjäs till pjäs och knyter samman historien. En outtröttlig libertin som kallas Cherubino i sin ungdom, Don Giovanni i vuxen ålder och slutligen Don Alfonso på äldre dagar. Vi vill skapa en intim och improviserad spelplats, precis som de marknadsteatrar där italienska kringresande teatersällskap uppträdde i äldre tider.
Först ut blir Figaros bröllop med premiär 2 augusti.
Rollen som Figaro görs av det unga kanadensiska stjärnskottet Robert Gleadow. Susanna sjungs av holländska Lenneke Ruiten, som denna säsong debuterar både på Metropolitan Opera och Theater an der Wien. Svenska Camilla Tilling hörs på operahus över hela världen och sjunger här Grevinnan, den franske barytonen Florian Sempey gör Greven. I byxrollen Cherubino hör vi den norska mezzosopranen Ingeborg Gillebo som 2014 sjöng rollen på Metropolitan. I övriga roller Miriam Treichl, Paolo Battaglia, Anders J Dahlin och Hanna Husáhr. Kör. Drottningholmsteaterns orkester.


Drottningholms Slottsteater, Drottningholmsteatern, i Drottningholms slottsområde på Lovön utanför Stockholm är en unik 1700-talsteater - den bäst bevarade i världen - med ett avancerat maskineri som möjliggör dekorväxlingar inför öppen ridå. De ursprungliga dekorerna är numera kopierade och bevarade. Dessutom har teatern falluckor, rörliga vågor, ljusmaskineri samt vind- och åskapparater som bidrar till att skapa föreställningarnas stämning. Teaterns scen hör fortfarande till landets djupaste, hela 20 meter, även om den med moderna mått mätt är ovanligt smal för sitt djup.

Datum / Tid

onsdag, 12 augusti 2015 kl: 19:30

Plats

Stockholm, Drottningholms Slottsteater

Karta (Google)

Typ

Guide

Kostnad

295kr - 1150kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad