kl: 19:00

Rokokomaskineriet

Drottningholms SlottsteaterDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Drottningholms Slottsteater firar 250 år 2016 med en nyskriven jubileumsopera - Rokokomaskineriet. Operan är en jubileumsgåva från Drottningholmsteaterns Vänner och komponeras av Jan Sandström.
Rokokomaskineriet handlar om kärleken till Drottningholmsteatern, som också har huvudrollen. En opera för hela familjen!

Rokokomaskineriet är en födelsedagsopera. Det är en hyllning till Drottningholmsteatern. Och till teaterns hantverkare. Vi sjunger om rätten till lycka och rätten till uppror. Om att älska ett hus så mycket att det känns som om hjärtat ska brista. Och om hur odiskutabelt livsviktigt det är att vandra i en målad skog ibland. Leve teatern! Tuvalisa Rangström, librettist

Dirigent - David Stern
Regi - Stina Ancker
Koreograf - Dorte Olesen
Kostymer - Kajsa Larsson
Scenografi - Peter Astor Ögren
Ljus - Tobias Hallgren
Mask och peruk - Sofia Ranow

Librettisten - Matilda Paulsson
Ljussnytaren - Elisabeth Meyer
Maskinmästaren - Carl Johan Loa Falkman
Dekormålaren - Martin Vanberg
Fru Frisör - Kerstin Avemo
Balettmästaren - Johan Schinkler

Dansare:
Ekorren m fl - Flavio Papini
Kompositören m fl - Pontus Sundset
Madame Baptiste m fl - Henrietta Wallberg
Den lilla sömmerskan m fl - Methinee Wongtrakoon

Drottningholmsteaterns orkester

På svenska, textas till engelska.
Föreställningen är ca 2 timmar och 15 minuter lång, inklusive en paus.

Drottningholms Slottsteater, Drottningholmsteatern, i Drottningholms slottsområde på Lovön utanför Stockholm är en unik 1700-talsteater - den bäst bevarade i världen - med ett avancerat maskineri som möjliggör dekorväxlingar inför öppen ridå. De ursprungliga dekorerna är numera kopierade och bevarade. Dessutom har teatern falluckor, rörliga vågor, ljusmaskineri samt vind- och åskapparater som bidrar till att skapa föreställningarnas stämning. Teaterns scen hör fortfarande till landets djupaste, hela 20 meter, även om den med moderna mått mätt är ovanligt smal för sitt djup.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2016-06-11 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: